Polisen Tobbes hjärtevärmande insats: Hjälpte dement man hitta sin ”osynliga näsa”

Polisen Tobbe i Lund fick ett samtal om en förvirrad man i en park och åkte dit för att se vad som stod på tok.

När han kom fram såg han ett bekant ansikte, en dement man som han träffat många gånger tidigare.

Mannen letade efter något, och Tobbe hjälpte till. Nu hyllas han över nätet för sin hjärtevärmande insats.

Det var via Polisen Lunds Facebook-sida som polisen Tobbe la ut en text under lördagsmorgonen.

En uppringare hade kontaktat polisen om en förvirrad man, och Tobbe hade sina aningar om vem det kunde vara.  Väl på plats var det mycket väl ett bekant ansikte. En man Tobbe träffat flera gånger under de senaste åren.

Mannen var dement och när Tobbe kom fram till honom var han upprörd. På alla fyra låg han vid ett buskage och letade efter någonting. Polisen frågade mannen hur det var med honom, till vilket han fick svaret ”Dåligt. Jag hittar inte min osynliga näsa”.

”Mannen var mycket kall och blöt samt rejält upprörd, men han brukar sansa sig om man pratar lugnt och ger någon form av kroppskontakt, så jag tog i hans armar och lyfte honom rakt upp från marken och fortsatte hålla i hans händer”, skriver Tobbe på Polisen Lunds Facebook-sida.

Kärlekshyllas på internet

Tillsammans gick de sedan mot polisbilen samtidigt som de fortsatte att prata och leta efter näsan. På väg till lasarettet fortsatte de småprata om alla möjliga saker och Tobbe beklagade sig för mannen. Han hade ju hoppats att han kunde ha hjälpt till att hitta den där näsan. Det var då Tobbe fick ett helt fantastiskt varmt svar tillbaka.

”Svaret var lika klockrent som helt rätt, och jag kunde bara lägga mig platt och instämma:
-”Är du dum eller? Jag sa ju att den var osynlig!”, skriver Tobbe på Facebook.

Inlägget har gillats av över 1000 personer och mängder av människor skickar sina varma hälsningar till Tobbes hanterande av situationen med den demente mannen.

”Jag hoppas att du och dina fina kollegor inser vilka magiskt fina människor ni är! Jag blir såååå varm i hjärtat av att läsa om era insatser”, skriver en person.
”Respekt och bemötande är så viktigt i alla möten ! Tack för att ni förstår”, skriver en annan.

Polisen gör ett fantastiskt jobb i alla situationer, och att få läsa om Tobbes möte med den demente mannen gör mig alldeles varm i själen. Dela gärna vidare om du också tycker den svenska polisen borde hyllas mer för sitt jobb!