Polisen Tobbes hyllning till svenskarna: ”Ni är vår tolfte spelare. Tack!”

Polisen Tobbe tröttnade på gnäll och kritik mot polisen.

Både från poliser som utifrån.

Så han skrev ett öppet brev där han berättar om sina känslor för yrket.

– Jag går alltid till jobbet med ett leende. 

Och i brevet hyllar han samtidigt svenska folket.

– Stödet som ni, det svenska folket, ger oss nuförtiden är något jag aldrig upplevt tidigare under alla mina år hos polisen, skriver han.

Vi har länge kunnat läsa om krisen inom polisen. Hur fler och fler poliser väljer att lämna yrket. Anledningarna är ofta att lönens anses vara för dålig, underbemanningen och att yrket är alldeles för stressigt.

Men polisen Tobbe har tröttnat på kritiken.

Han förnekar inte att svenska polisen har det jobbigt just nu, att det finns problem inom kåren, men han har samtidigt en budskap till alla kollegor samt kritiska röster.

Så Tobbe skrev ett brev som han publicerade på Facebook:

Jag får se och uppleva en värld de flesta lever lyckligt ovetandes om och inte ens kan föreställa sig. Jag ser fruktansvärda tragedier, jag ser ofattbar glädje. Jag får skratta och jag får gråta. Jag griper dom som begår brott, och jag hjälper dom som behöver få hjälp. Och jag går alltid till jobbet med ett leende, skriver han. 

Tobbe tar även upp roligt hans jobb som polis är, även om det så klart ibland är tungt.

Ja herregud vad kul vi har! Det går inte ett arbetspass utan att vi kollegor, mellan alla uppdrag som vi kör på, hela tiden pratar, skrattar och hjälper varandra. Och mår någon av oss dåligt backar vi andra alltid upp honom eller henne till hundra procent. Och alla kämpar vi på så gott vi kan under de givna förutsättningar vi har. 

Han passar även på att skicka en hyllning till svenska folket. Polisen Tobbe skriver att han aldrig tidigare känt ett lika stort stöd som nu.

För att inte tala om allt stöd vi får från Er! Stödet som ni, det svenska folket, ger oss nuförtiden är något jag aldrig upplevt tidigare under alla mina år hos polisen. Allt från glada tillrop på stan till uppmuntrande kommentarer här på Facebook. Snacka om glädje! Ni är vår tolfte spelare. Tack!, skriver han. 

Här kan ni läsa hela Tobbes brev:

Dela gärna polisen Tobbes fina brev med dina vänner!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna