Polisen vädjar om hjälp – efter mystiska försvinnandet av 17-åriga Agnes

17-åriga Agnes försvann från Mora i Dalarna för två veckor sedan. Hon sågs senast på en övervakningsvideo som är filmad i mitten av januari, men efter det har polisen ingen aning om var hon befinner sig, och vädjar därför om allmänhetens hjälp, efter misstankar om människorov.

– Vi har lagt ut en bild på henne med beskrivning i hopp om att få allmänhetens hjälp, säger Henrik Jakobsson Olars, polisområdeskommunikatör i Dalarna till Newsner.

Det mystiska försvinnandet kring 17-åriga Agnes förbryllar polisen.

Agnes försvann från Mora, i Dalarna där hon bor, natten till den 26 januari, och syntes senare samma eftermiddag på en övervakningskamera i ett köpcentrum i Sollentuna i Stockholm.

Ärendet betecknades först av polisen som ”Försvunnen person”, men efter en tids sökande har det uppgraderats, då polisen menar att de har anledning att misstänka människorov.

Foto: Johan Nilsson/TT

Allmänheten engagerar sig i försvinnandet

I brist på spår och samband med misstankar om människorov vände sig polisen till allmänheten för tips. Sedan de la upp Agnes bild med beskrivning på sin Facebooksida för en vecka sedan har inlägget fått närmare 12 000 delningar.

FÖRSVUNNEN PERSONUPPDATERING 2019-02-08https://polisen.se/aktuellt/nyheter/2019/februari/forsvunna-agnes/Bild på…

Posted by Polisen Dalarna on Friday, 1 February 2019

 

”En anmälan har upprättats angående misstänkt människorov. Anmälan överlämnades till Åklagarmyndigheten för bedömning huruvida förundersökning ska inledas eller ej.”, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Polisen söker fortfarande efter 17-åriga Agnes, som nu varit försvunnen i nästan två veckor. Dela för att uppmuntra fler att tipsa polisen om de hört något.