Polisen kom till jobbet, men något var fel. Det pojken gör då har fått tusentals hjärtan att smälta.

Lundapolisen Linus var deppig för att hans hund Devil varit sjuk. En dag på jobbet som polis, stötte han och hans kollega på en grupp barn. Och barnens kärleksfulla gest gjorde deras dag och Linus glömde bort alla bekymmer för en stund. Han skrev om det på Facebook och nu hyllas inlägget av tusentals svenskar.

Här är inledningen på inlägget som polisen Linus skrev på Facebook:

”En rejäl bonus”

I förra veckan var jag rejält vingklippt eftersom Devil har stygn efter en mindre operation och får hå…

Posted by Polisen i Lund on den 12 maj 2015

Efter att Linus förklarat varför han var på ett sånt dåligt humör skriver han följande:

”Jag körde ut till en plats där vi båda nyligen haft ett ärende, för att reda ut några oklarheter. Medan vi satt i polisbussen såg jag i ögonvrån en grupp med ungar som stod en bit bort och granskade oss och polisbilen utförligt.

Jag öppnade dörren och ropade lite tjurigt med inslag av morgonhumör till dem; ska ni stå kvar där å titta eller ska ni komma hit och sitta i polisbilen? Sekunden senare var polisbussen till bristningsgränsen fylld av ungar och förskolelärare.

När bussen nästan var tom och den sista förskoleläraren på väg att gå, såg jag en påg som förläget stod och borrade ett hål i marken med spetsen av sin sko. Jag tittade på honom och mötte hans blyga blick.
”Jag vill ge dig en kram” sa han.

För några sekunder glömde jag helt bort att jag var polis och lyfte upp pågen och sög i mig all den kraft han så givmilt gav mig i sin bamsekram.
När jag satt ner honom sprang han iväg och jag och Peter körde iväg mot ”trafikolycka med personskada”. Varm i hela kroppen sa jag till Peter; Jag fick en kram,,
Peter svarade; Jag fick två,,,

Vi började fnissa som två skolflickor och med sirener och blått blixtljus styrde vi vidare mot ambulanser, brandbilar och skadade människor styrkta i själen och på ett strålande humör!”

En kram kan betyda så mycket! Jag tycker att det här var en viktig påminnelse om att vi alla, oavsett yrke, är människor med känslor. Vi behöver alla kramar och kärleksfulla gester. Om du har en minut över tycker jag att du ska dela det här med personer som du vill ge en styrkekram.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna