Polisen varnar för bluff-sms: Så kommer bedragarna åt dina kortuppgifter.

Polisen går nu ut och varnar för en ny typ av bluff-sms som sprids över landet. I sms:et påstås att du kan vinna ett presentkort värt 8 000 kronor. Men detta stämmer inte.

Polisen skriver i ett Facebook-inlägg att mottagaren av sms:en får veta att denne kan vara vinnare av ett presentkort värt 8 000 kronor hos Coop och genom att klicka på en länk ska man bekräfta sin finalplats.

Men allting är en bluff, sms:et kommer inte alls från Coop. I stället skickas du vidare till en hemsida där du kan bli lurad in i olika avtal och abonnemang som enligt polisen sedan kan betalas med de kortuppgifter man lurats att lämna. Risken finns även att kortuppgifterna kan användas för obehöriga köp.

Även Coop själva varnar på sin hemsida för samtal, mejl och sms med detta innehåll. De uppmanar samtidigt till att aldrig lämna ut personliga uppgifter som t.ex. kontonummer till någon okänd.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/sv_SE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

NY VÅG AV BLUFF-SMSNu påstås att mottagaren kan vinna presentkort på 8.000 kr hos Coop genom att klicka på en länk….

Posted by Polisen – bedrägeri on den 29 september 2015

Publicerad av Newsner, gilla gärna