Polisen varnar för parkeringsbluffen. Så ser du om p-boten är falsk.

Om du nyligen parkerat din bil i någon av Stockholms förorter och fått en parkeringsbot kan du ha blivit lurad av bedragare. Polisen i Stockholm har fått in flera anmälningar från personer som råkat ut för falska parkeringsböter. Nu går de ut på Facebook och varnar för bedragarna. Och så ser du hur p-boten är falsk.

Polisen utreder just nu falska parkeringsböter i trakterna av Hägersten, Johanneshov och Länna. På Facebook uppmanar de bilägare att noggrant kontrollera en eventuell parkeringsbot då de kan vara utfärdade av bluffmakare. Inlägget, som just nu sprider sig på Facebook, kan du läsa här nedanför. Dela gärna så att fler slipper drabbas.

FALSKA PARKERINGSBÖTER
Har du fått en parkeringsbot? Nyligen, i någon av Stockholms förorter? I så fall kan det finnas…

Posted by Polisen – bedrägeri on den 24 augusti 2015

Enligt Dagens Nyheter finns det tydliga markörer som visar om p-boten är falsk. Den har samma färg som en vanlig p-bot, men ordet ”parkeringsanmärkning” som finns högst upp på boten är felstavat. På de falska böterna i Stockholm så står det inte ”Stockholms kommun”, utan ett företagsnamn.

P-botens belopp är alldeles för högt och stämmer inte med trafikförseelsen. Dessutom saknas det hänvisning till en lagparagraf. Baksidan på boten är helt blank och både starttid och sluttid stämmer inte.

Bankgirot är också felaktigt. Om du får en p-bot ska pengarna alltid betalas till Transportstyrelens nummer.

Nu ser vi till att dela det här så fler slipper drabbas.

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.