Polisen varnar: Pedofiler jagar barn i populära datorspelet.

Datorspelet Minecraft är ett av världens mest populära spel. Men nu har en pappa slagit larm om att pedofiler letar småtjejer på spelet – och polisen uppmanar föräldrar att hålla koll på barnens datoranvändande. – Spelbolagen är inte skyldiga att lämna ut några personuppgifter och gör det sällan om vi inte kan bevisa att ett brott begåtts. Därför är det så viktigt att föräldrarna själva har koll. De är de enda som kan stoppa det här i tid, säger polisen utredare Pierre Voltaire till Aftonbladet.

Det är Aftonbladet som avslöjar att en pedofil har tagit kontakt med småtjejer på datorspelet Minecraft. En pappa upptäckte av en slump att hans 9-åriga dotter blivit uppvaktad av en 21-årig man – i över en månad. Det gick så långt att mannen ville bestämma träff med 9-åringen nu i sommar, men pappan kunde sätta stopp för det.
– Jag blev chockad. Jag har alltid antagit att det är klasskamrater hon spelar med och vet hur skärpt min dotter är, men det hjälper ju inte mot en sån här kille, säger pappan till tidningen.

Pappan upptäckte vad som höll på att hända när han en dag skulle hjälpa dottern att starta datorn. Han såg en annorlunda chattkonversation och läste vidare.
– Det är så otroligt skickligt gjort. Han har gått ner på hennes nivå, låtsas vara en Minecraft-gubbe, gett presenter och byggt ett hus tillsammans där de låtsas vara gifta. När de chattat har han sagt att han ska titta på Hanna Montana, ett typiskt tjejprogram på TV och visat sin nallebjörn, säger pappan som polisanmält händelsen.

Så fort pappan pratade med hans dotter om vad mannen egentligen försökt att göra förstod hon allvaret. I dag vågar inte 9-åringen gå ut ensam från hemmet.
– Jag borde veta bättre. Mamma och pappa har ju visat mig nyheter om barn som råkat illa ut och har alltid sagt att jag inte ska tala om vad jag heter eller prata med folk jag inte känner, säger hon.

Polisens utredare Pierre Voltaire tror att 21-årige mannen, som i chatten sagt att han kommer från Norge, har flera tjejer på gång och att polisen nu måste lokalisera honom. Polisen i Norge är kontaktad, men problemet med den här typen av närmanden är att spelbolagen inte är skyldiga att lämna ut några personuppgifter och att det är därför är så viktigt at föräldrarna själva har koll.
– De är de enda som kan stoppa det här i tid, säger han till Aftonbladet.

Bildkälla: Flickr.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna