Polisens brev till rattfylleristen som nästan dödade en mormor och hennes barnbarn.

Polisen Michael Kurtti anlände till olycksplatsen och den påkörda bilen. I densamma satt en mormor med hennes två barnbarn. Skräckslagna, men med hälsan i behåll. Men olyckan som, orsakades av en rattfull förare som polisen tvingades jaga, fick Michael att skriva ett brev till ”Anna”. Kvinnan vars vansinneskörning hade kunnat kosta en mormor och hennes två barnbarn livet. ”Jag vet inte vem du är och vad du haft för valmöjligheter tidigare i ditt liv. Jag har aldrig träffat dig förrän igår. Det jag vet om dig är bara det fruktansvärda jag själv såg igår. Du valde att sätta dig bakom ratten på en bil trots att du var påverkad och saknar körkort.” Nu sprids polisens inlägg som en löpeld.

Michaels inlägg har gillats av över 19 000 personer och över 4 000 personer har valt att dela hans ord. Han ville skriva inlägget för att ge folk en tankeställare.
– Som med alla inlägg på Facebook vill vi ju brottsförebygga så det inte händer nya brott. Det som stack ut med just denna gång var att vi var på första parkett och fick se hur illa det kan gå. När en mormor med sina barnbarn sitter och gråter i en bil, det är klart man blir berörd, säger polisen till Expressen.

Här kan du läsa polisens inlägg i sin helhet.

Hej Anna
Jag väljer här att kalla dig för Anna fast du heter något annat. Jag vet inte vem du är och vad du haft för…

Publicerat av Polisen Täby/Danderyd/Vallentuna/Åkersberga/Vaxholm den 26 april 2016

Om du tycker att polisens känslosamma historia är värd att dela vidare kan du göra det på knappen nedanför.