Polisens fina gest mot snattaren hyllas på nätet

En ung mamma skulle handla i en affär i Maryland, USA. Men sig hade hon sitt lilla spädbarn. När hon hade betalat för maten insåg hon att hennes pengar var slut, och hon hade inte råd med blöjor till barnet.

Det är aldrig okej att stjäla, och det visste hon också. Men mamman hade panik. Hon stoppade ner två paket blöjor i väskan och försökte lämna affären. Men säkerhetsvakten hade upptäckt henne.

Polisen kallades till platsen och mamman blev anmäld för snatteri.

Men historien slutar inte där.

En av poliserna som kom till affären tyckte väldigt synd om mamman och det lilla barnet. Han visste att han var tvungen att göra sitt jobb, och det kvinnan hade gjort var olagligt. Men han kände ändå att han behövde gör något för mamman.

Så han tog ett annorlunda beslut. Laurel Police Department har senare berättat om händelsen i ett inlägg på sin facebooksida.

Så här skriver polisen i inlägget:

”Varför får poliserna gå och shoppa när de är i tjänst?” är en av många frågor vi får under våra skift. Vi brukar ofta skoja och säga att några av våra praktikanter fortfarande använder blöjor, men den här gången visade det sig att polisen Johns inte handlade åt sig själv.

Poliserna ryckte ut till en mataffär där en ung mamma med ett nyfött barn hade åkt fast när hon försökte stjäla två paket blöjor. När hon hade handlat mat hade hon inte några pengar kvar att betala för blöjorna. Johns funderade över situationen och bestämde sig sen för att köpa blöjorna ur egen ficka så att det lilla barnet inte skulle lida. Det är värt att notera att kvinnan fortfarande blev anmäld för brottet.

Det här är bara en ögonblicksbild av ett jobb som poliserna gör dagligen, men vi vill ändå tacka polisen Johns för att han följde lagen, men också visade empati för det oskyldiga barnet som hade hamnat i en svår situation.

Bilden fick stor uppmärksamhet på Facebook. Tusentals människor gillade och delade den, och många hörde också av sig till polisen och ville donera pengar till kvinnan. Flera personer erbjöd sig även att betala tillbaka pengarna som Johns hade betalat för blöjorna.

Vad fint att så många människor ville stäcka ut en hand och hjälpa den här kvinnan! Många människor har det svårt ekonomiskt idag, och det är sorgligt när det går ut över små barn. 

Det här utspelade sig i USA, men det finns många svenskar som inte har råd med blöjor också. Ett av tio barn i Stockholm lever i fattigdom, enligt Stockholms Stadsmission.

Vill du hjälpa? Det finns flera organisationer som hjälper fattiga i Sverige, till exempel Stadsmissionen, Frälsningsarmén eller Majblomman. Ge dem gärna ett bidrag om du vill!

Publicerad av Newsner familj