Polisens nya vädjan till alla vuxna – så kan du skydda dina tonåringar från fara i sommar

Polisen, ungdomar, alkohol, narkotika

Foto: TT/Facebook

I samband med sommarlov, skolavslutningar och studentfiranden är det en del ungdomar som använder sig av alkohol eller droger. Nu vädjar polisen därför tonårsföräldrar att vara extra uppmärksamma, och delar med sig av en del tips.

Äntligen är juni här med allt vad det innebär.

De flesta ungdomarna har gått på eller ska snart gå på sommarlov, midsommar ska firas, och långa dagar i solen är något som många ser fram emot.

Men sommaren innebär även en del risker, speciellt när det kommer till alkohol och droganvändning.

Enligt CAN:s tidskrift Alkohol & Narkotika är juli den månad på året då mest alkohol konsumeras i Sverige. Både vad gäller tillfällen och mängd.

Dricker mest under sommaren

Detta gäller också tonåringar och ungdomar, och nu väljer därför polisen i Dalsland att dela med sig av ett inlägg till vårdnadshavare på sin Facebooksida.

”Vi vet att många ungdomar testar alkohol och kanske även droger vid dessa tillfällen, kanske har man svårt att säga nej när någon annan vill att man skall testa?! Är man påverkad av droger eller alkohol så ökar också risken att bli utsatt eller utsätta andra för brott. Tillsammans ser vi till att era ungdomar får en fin och minnesvärd skolavslutning,” skriver polisen.

Tips till vårdnadshavare

I samma inlägg väljer de att dela med sig av sina bästa tips till anhöriga och vårdnadshavare inför sommaren.

Nu hjälps vi åt att sprida polisens viktiga budskap vidare!

Exit mobile version