Polisens oväntade mäklarannons sprids som en löpeld. Nu hyllar tusentals deras skämtsamma inlägg.

Det är studenttider i Sverige och många ungdomar dricker mycket alkohol under den här perioden, något som kan få tråkiga konsekvenser. Men Luleå-polisen oväntade mäklarannons, i syfte att avskräcka studenter från att hamna i fyllecell, hyllas nu av tusentals på Facebook. – Ett bra sätt att informera om att man inte ska festa så jäkla hårt, säger Per Hartman, områdespolis i Luleå, till Aftonbladet.

Per Hartman, områdespolis i Luleå, liger bakom Facebookinlägget som fått stor spridning på sociala medier. På onsdagseftermiddagen hade den ironiska texten gillats av över 20 000 personer.

– Tanken var att på ett roligt sätt beskriva hur äcklig en cell är, och det känns som att jag lyckats, säger han till Aftonbladet.

Så här skrev polisen på Facebook:

LITEN ETTA UTAN KÖK
Till er studenter som planerar att festa riktigt hårt nu på fredag så har polisen i Luleå inrett några ljusa fräscha rum bara för er.
Rummen är spartanskt inredda med trendig sommargul madrass placerad direkt på det nybonade golvet.
Rummen saknar fönster och naturligt ljusinsläpp så ni slipper oroa er för UV-strålning.
För er som vill låna ett rum och kan stå upp för egen maskin så är rummen belägna i polisarresten på polisstationen Luleå, det finns en porttelefon vid entrén ni kan ringa på.
För er som inte klarar av att stå upp bjuder vi på transport.
Ni får tyvärr stå ut med att rummet luktar urin och diverse andra mänskliga restprodukter då det saknas konventionell wc och tidigare gästers uträttade behov kan vara svåra att dölja.
Vi städar även ur rummen efter att ni sovit klart.
Allt detta är naturligtvis gratis GRATIS!/Per områdespolisen Luleå

LITEN ETTA UTAN KÖK

Till er studenter som planerar att festa riktigt hårt nu på fredag så har polisen i Luleå inrett nå…

Posted by Polisen Luleå, Boden on den 10 juni 2015

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.