Polisens råd efter pedofillarmet: Så skyddar du ditt barn.

En misstänkt pedofil har i veckan gjort två närmanden mot barn i Göteborg. Nu går polisen ut och tipsar föräldrarna om hur barnen själva kan avslöja en misstänkt person.

I området Lövgärdet i Angered, Göteborg, ska den misstänkte pedofilen enligt en polisanmälan rövat ner en pojke i sjuårsåldern till en källare där han dragit ner hans byxor. Han ska också ha närmat sig ett annat barn. Båda händelserna skedde i förra veckan, det skriver Expressen.
– Det ska inte handla om något försök som det har stått på olika ställen. Det pojken själv har berättat för sina föräldrar är att mannen ska ha dragit ner byxorna på honom, säger polisen presstalesman Christer Fuxborg till sajten.

Polisen i Göteborg har nu ökat patrulleringen kring flera skolor och misstänkta områden där pedofilen kan röra sig. Sökandet efter gärningsmannen pågår för fullt, men man har ännu inte gått ut med något signalement till allmänheten. Man går också ut och uppmanar föräldrar i Göteborg att hålla kolla på sina barn. Dessutom kommer man med tips på hur alla föräldrar kan lära barnen att förstå om en vuxen person är en bluff genom en enkel fråga.
– En enkel kod som en färg eller vilken deras favoritleksak är borde gå att lära även unga barn. Jag läste om ett liknande fall för ungefär ett halvår sedan där föräldrarna hade lärt sitt barn ett lösenord. Det för om någon vuxen till exempel skulle komma fram och säga att de skulle följa med dem för att barnets föräldrar hade skadat sig. När det här barnet inte hörde lösenordet la det benen på ryggen och sprang därifrån, säger polisens presstalesman Christer Fuxborg till Expressen.

Bildkälla: Mostphotos.

Bilden är en genrebild och har inget samband med händelserna i Göteborg.

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.