Polisens varning: Buss-mannen tafsar på unga kvinnor och flickor

En tafsande man härjar på bussar i Stockholmstrakten. Totalt har sex fall av ofredande rapporterats efter att mannen tagit unga tjejer på låren och mellan benen när de åkt buss. Nu varnar polisen för ”buss-mannen”.

Polisen jämför ”buss-mannen” med en ficktjuv som smyger sig nära andra på bussen. Han avleder offrens uppmärksamhet med hjälp av att placera väskor eller påsar nära deras knä, sedan smyger han in sin hand på eller mellan deras lår, det berättar Aftonbladet. 
– Det man vet är att han jobbar på ett förslaget sätt, lite som ett ”ficktjuvsbeteende”. Tjejerna har berättat att de inte märkt något förrän handen plötsligt är mellan deras ben, säger Cecilia Närfors, förundersökningsledare på polisen till Aftonbladet.

Sedan november har sex fall anmälts till polisen, där offren har varit mellan 15 och 22 år. De signalement som polisen fått in är att mannen är mellan 40 och 45 år, har mörkt hår, markerade ögonbryn, stor näsa, inget skägg och gropar och ärr i ansiktet. 
– Vi sitter med sex ärenden som vi utreder nu, men vi vet inte om det hänt ytterligare gånger. Vi behöver få honom identifierad, säger Cecilia Närfors till Aftonbladet

Att någon tar på ens intima områden mot ens vilja kan göra stor skada för självkänslan, nu vill polisen har hjälp med att sprida informationen så att de kan få fast mannen. Dela gärna för att varna andra så att detta kan få ett slut.