Polisens varning: De klär ut sig till clowner för att skrämma dig när du går ensam

Förra hösten hade polisen problem med en trend som gick ut på att klä ut sig till läskig clown och skrämma främmande människor när de gick ensamma eller med hundar. Nu varnar polismyndigheten för att trenden ska börja igen, detta i samband med att Steven Spielbergs gamla skräckfilm ”It” har premiär i ny tappning i dagarna. 

Förra året fick svensk polis i hela landet samtal från folk som blivit skrämda av människor i läskiga clownkostymer. Bland annan blev en kvinna i småländska Aneby attackerad av en clown när hon gick ensam med sin hund, vilket Newsner skrivit om tidigare. 

En annan som råkade ut för clownterrorn var 24-åriga Mattias Roos, som blev skrämd av en clown som lurade i buskarna hos hans mormor. 

YouTube/FanBoyFlicks

I samband med premiären av nytappningen av Steven Spielbergs klassiska skräckfilm ”It”, från 1986, har polismyndigheter börjat skicka varningar till allmänheten, då de tror att skräck-clownstrenden kommer att blossa upp igen. 
”Det förväntas att synen av ‘läskiga clowner’ kan starta redan nu i september, dels på grund av det faktum att filmen ‘Det’ har premiär på bio”, skriver till exempel polisen i delstaten Pennsylvania i ett pressmeddelande.

Hösten 2016 rapporterades flera fall där människor som gått ensamma blivit jagade av folk som roar sig med att klä ut sig till clowner, och nu tror polisen att det kommer att ske igen, det uppger Expressen.

Foto: Vilhelm Stokstad/TT

OBS: bilden är tagen vid ett annat tillfälle. 

Jag skulle bli fullkomligt vettskrämd om jag mötte en läskig clown när jag gick ensam, och tänk hur rädda djuren blir. Dela gärna för att varna andra för galna skrämseltrenden.