Polisernas fina gest: Bar hem matvaror till 79-årig pensionär i ovädret.

Att bo själv och ta hand om ett hushåll är inte alltid så lätt, speciellt inte om man är 79 år och inte fixar allt på egen hand.

Men som tur är finns det många godhjärtade människor där ute, som inser värdet av att värna och hjälpa våra äldre. 

Den här lilla historien utspelade i januari 2016, men jag tycker att den är så pass fin att jag skulle vilja dela den även en sådan här varm sommardag. Den handlar om en grupp väldigt engagerade poliser i Tennessee, som tog pengar ur egen ficka och avsatte lite tid för att hjälpa en 79-årig man i nöd. 

Deras söta gest förtjänar vår största respekt och är även en viktig påminnelse om vilket fantastiskt jobb många poliser gör, varje dag. 

Facebook / Wayne County Now

Det hela började när det kom i ett samtal till den lokala polisstationen i byn Mount Pleasant. Den som ringde var en äldre man i området. 

Han hade en enkel, men samtidigt livsviktig begäran som mobiliserade hela stationen på några minuter.

”Skulle de kunna hjälpa honom att skaffa lite mat?”, undrade gubben.

Facebook / City of Mount Pleasant

Mannen hade levt länge i den idylliska lilla staden Mount Pleasant, belägen i närheten av bergskedjan Appalacherna. Standen är en naturskön och anrik by, med cirka 5000 invånare.

Människorna som bor här är i mångt och mycket beroende av varandra och samhället är känt för att ställa upp för varandra.

Detta var inget undantag.

Facebook / Wayne County Now

79-åringen berättade för poliserna att han inte ätit någonting på flera dagar.

Mannen hade tyvärr blivit rånad på sitt bankkort av en vårdare och kunde inte ta sig ut på egen hand i den stränga vintern. 

Det är oklart om han hade någon familj i området, eller om de också var fångade inomhus som ett resultat av det tuffa vädret.

Facebook / Wayne County Now

Eftersom den gamla mannen inte hade någon att vända sig till, ringde han polisen. Och de kom mer än gärna till undsättning. 

Förutom att bekämpa brott i samhället, är också Mount Pleasants poliskår involverade i allt från att stödja idrottslag till att driva kampanjer för trafiksäkerhet. 

Och som i många andra små städer, är poliserna bekanta ansikten för de allra flesta. Troligtvis var det just därför som 79-åringen ringde till just polisstationen.

Facebook / Wayne County Now

Enligt Facebook-sidan Wayne County Now köpte poliserna tillräckligt med mat för att fylla den gamla mannens skafferi för en månads tid. 

De fyra poliserna tog runt 1000 kronor ur vardera ficka, åkte till affären och proppade kylen full med varor. 

Och det var verkligen tur, för några dagar senare slog ytterligare en kraftig snöstorm till med full kraft över byn.

Facebook / Wayne County Now

Samtidigt ville polisen gör något för att hjälpa 79-åringen på längre sikt. De köpte upp massvis med konserver och lagrade maten på stationen, utifall något liknande skulle hända igen. 

De grep också till slut den vårdare som rånat mannen och tagit hans bankkort. Vilka fina poliser! 

Om du också tycker att dessa killar förtjänar en stor klapp på axeln för sin solidaritet, hjälp gärna till att sprida detta vidare!