Polismannens kärlekshyllning till sin kollega rör tusentals svenskar till tårar.

Våra poliser får inte alltid den uppskattning de förtjänar för det otroligt viktiga arbete de gör varje dag för att vi ska kunna känna oss säkra och trygga i vår vardag. De jobbar väldigt hårt och får sällan den lön de förtjänar för sitt arbete och samtidigt ska de försöka pussla ihop sin egen vardag med allt vad det innebär. En bild av hur livet som polis kan vara förmedlas i polismannen ”Tobbes” inlägg på Lund-polisens Facebook-sida. Där berättar han en historia från några år tillbaka när han är på väg tillbaka till stationen med en av sina kollegor som just går igenom en tuff tid i sitt privatliv. Hans ord har snabbt fått stor spridning på nätet och har redan gillats av över 1500 personer. I kommentarerna hyllas han för sina varma och kärleksfulla ord till sin kollega. Läs hans fina text här under och dela den gärna vidare när du läst klart så att fler kan få ta del av hans ord.

Såhär skriver polismannen ”Tobbe” i inlägget på Facebook:

SKILSMÄSSA I EN POLISBIL

Jag tittar åt höger. Hon sover. Hennes huvud hänger lite halvt på sidan och från den halvöppna munnen hörs nåt som påminner vagt om en halvdålig snarkning. Stackaren, hon är helt slutkörd.
Det börjar ljusna ute. Klockan närmar sig sex på morgonen, staden håller på att vakna till liv och det tredje nattpasset är snart över. Det har varit intensiva nätter och nu har vi bara lite kvar att avrapportera innan det sista passet är slut.

Vilken tuff kvinna hon är. I privatlivet genomgår hon ett rent helvete, en mycket jobbig skilsmässa med ett ex som vägrar lämna henne i fred. Var ska hon bo? Kommer hon klara sig ekonomiskt? Så många frågor som hopar sig.

Jag beundrar henne. Sitt personliga helvete till trots fortsätter hon ändå arbeta, och hon gör det bra. Jag har aldrig sett minsta lilla antydan till att privatlivet skulle påverka hennes arbete. Hur orkar hon?

Hon är min vän och kollega, min partner på jobbet, den som jag trivs allra bäst att jobba med. Vi tänker likadant, tolkar situationer på samma sätt, reagerar och agerar snarlikt oavsett vilka omständigheter vi hamnat i eller var vi än befinner oss.

Tankarna skingras tillfälligt när portarna öppnar sig och jag kör ner under polishuset. Ljusrören flimrar till och lyser upp garaget med sitt iskalla sken. Jag backar in, parkerar på vår plats och tittar åt höger igen. God morgon, någon har visst vaknat! Nu fick du en kvarts sömn ändå.

Tänk om vi då hade vetat att det skulle ordna sig. Att hon sex år senare flyttat till en annan del av Sverige, var lycklig med en ny man och numera mamma till en söt liten pojke. Hade hon trott mig om jag sagt det, den där gången i garaget när jag stängde av bilen och tittade bekymrat på henne? Antagligen inte. Inte jag heller.

Nyligen träffades vi för första gången på många år. En lång varm kram följdes av kaffe och timmar av intensivt prat. Många skratt och många minnen. Och mobilerna gick såklart varma när vi visade foton på våra barn.

Du ser. Det ordnade sig. Nu är det du och jag som har skilts åt. Jag ser dig inte längre när jag tittar åt höger. Vi är båda kvar i en polisbil, men istället för endast centimeter mellan oss så skiljer det sig nu oändligt många mil.

Tack för åren vi hade tillsammans.

Tack S.
Lundapolisen / Tobbe

SKILSMÄSSA I EN POLISBILJag tittar åt höger. Hon sover. Hennes huvud hänger lite halvt på sidan och från den halvöppna…

Publicerat av Polisen Lund den 8 april 2016

Publicerad av Newsner Familj, gilla gärna