Politikerna har fått nog: Vill se tuffare tag mot mobiler i klassrummen

Mobilens framtid i skolan fortsätter att vålla debatt.

Nu vill två S-politiker se att lärare och rektorer ska kunna få fler verktyg att kunna säga nej till mobiler i klassrummen.

Är mobilen ett bra verktyg eller en distraktion i klassrummen? 

Frågan vållar debatt och nu har riksdagsledamöterna Sanne Lennström och Pyry Niemi (båda S) lagt fram en motion som ska tydliggöra lärarnas och rektorernas möjlighet att hantera mobiltelefoner i klassrummen.

– Detta är absolut viktigast för elever som har det tufft i skolan idag. Vi vet också̊ att skolresultaten förr barn som har det svårt i skolan är de som förbättrats mest när mobilanvändandet i skolan minskar, säger Sanne Lennström (S) i ett pressmeddelande.

I motion till riksdagen vill politikerna se att lärare får upprätta regler om mobilfria lärozoner.

– Lärare bör få sätta spelregler gällande mobiler i sitt klassrum redan innan distraktionen inletts istället för att det ska ta tid från undervisningen när problemet redan uppstått.” skriver de i motionen.

De hänvisar till en studie från London School of Economics and Political Science, som kommer fram till att avsaknad av mobiler i skolan påverkar testresultat och produktivitet positivt.

Redan idag kan lärare som känner att en mobil stör undervisning ta hand om mobilen. Men nu skulle reglerna bli mer omfattande, om motionen går igenom i riksdagen.

Vad tycker ni? Borde lärare få fler verktyg för att hantera mobiler i klassrummen?

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna