Postnord dumpar paket utanför Arlanda och drar – julklappar ligger i regnet

Såhär i juletid skickas extra mycket brev och paket som ska hinna fram innan jul och nyår. Men hur hanteras egentligen paketen du skickar eller väntar på? Nya bilder som Svenska Dagbladet delat visar att Postnord dumpar flera paket på Arlanda, där de kan stå under bar himmel i flera dagar i regn och annan nederbörd.
– De ligger inte upp till en vecka i regnet, de kan ligga några dagar i regnet, säger Postnords kommunikationschef Thomas Backteman.

Svd har tagit del av bilder som visar hur proppfulla vagnar med säckar och paket står ute i regnet på Postnords terminal på Arlanda. Enligt Postnords kommunikationschef ska anledningen vara att de inte hinner processera mer än 16 000 paket om dagen. De som blir kvar kan få vänta utomhus på Postnords terminal.
– De ligger inte upp till en vecka i regnet, de kan ligga några dagar i regnet. De här säckarna är väderbeständiga. Det är ok att de står ute några dagar, säger Thomas Backteman

Ser allvarligt på situationen

Thomas Backtemans svar räcker dock inte som svar enligt Svd. När Tillståndsmyndigheten Post- och telestyrelsen fick ta del av bilderna på paketen i regnet sa de att de såg allvarligt på situationen och öppnade ett ärende.

Foto: Marcus Ericsson/TT
Såhär vill man inte att ens paket ska behandlas. Dela om du tycker något måste göras så att det blir ändring.