Postnord slarvade bort Bengts paket – klockrena hämnden sprids som en löpeld på nätet

Tyskaläraren Bengt Lundström i Mölndal hade beställt en dvd från Tyskland. 

Filmen skulle användas i hans undervisning – och efter fyra dagar anlände paketet till Sverige. 

Men att få ut paketet skulle bli en väldigt krånglig historia för Bengt. 

Då tog han saken i egna händer, rapporterar SVT.

Beställningen från Tyskland gick snabbt och inom några dagar hade Bengts skol-dvd anlänt till Sverige. 

Men det var när han tänkte hämta ut det från Postnord som problemen började hopa sig – och utvecklade sig till en postcirkus. 

Tanken var att han skulle kunna hämta ut paketet vid sitt vanliga uthämtningsställe, vid Hemköp i Mölndal. I stället kom det till Coop i Kållered, så Bengt åkte dit. Men när han kom fram hade paketet skickats iväg och han åkte hem utan dvd. 

Sen fick han en ny avi som visade samma budskap: Paketet finns att hämta på Coop i Kållered. 

Då hände samma sak igen. 

Och igen. Och igen. 

Efter totalt sex tillfällen tröttnade Bengt tillslut – och tog saken i egna händer. Nu hyllas hans hämnd på sociala medier, där bland annat SVT rapporterat om smarta knepet.

Han åkte flera gånger mellan Coop, Hemköp och Postnords postterminal i Mölndal. Sen ringde han även till Postnord centralt, men ingen lyckades få stopp på kretsloppet som dvd:n fastnat i. 

– Jag var väldigt irriterad, minst sagt. Jag trodde att jag var med i ”Dolda kameran”, säger Bengt till Expressen

Bengt spårade paketet via Postnords egen app. Sen ringde han till Coop i Kållered och sa till personalen att de skulle hålla kvar paketet när det dök upp. Tidigare hade de skickat iväg det igen då det stod på paketet att det var felsorterat. 

– De trodde inte att paketet skulle komma till dem igen men det gjorde det. Jag sa åt dem ”skriv lappar”, ”låt det inte skickas iväg igen”, säger Bengt till SVT

När paketet kom fram en sjunde gång höll personalen kvar det – och Bengt kunde hämta ut sin dvd. 

Exakt två veckor efter att paketet nått Sverige. 

– Det hade kunnat fortsätta hur länge som helst. Det säger ju en del om hur kommunikationen fungerar mellan Postnord och uthämtningsställena, säger Bengt som är kritisk till Postnords agerande och tänker på de som har ”viktiga försändelser som ska fram”. 

Postnord tar på sig ansvaret. 

– Felet är vårt till 100 procent. Ombudet har gjort rätt som scannat paketet som felsorterat men vi har handlagt det på ett felaktigt sätt och kört det till fel ombud, säger Mats Stålgren som är regionchef i väst vid Postnord till SVT. 

Foto ovan: TT Nyhetsbyrån.

Så här får det ju bara inte gå till! Dela gärna detta vidare, så kanske fler som är i samma situation som Bengt kan inspireras och ta till samma smarta knep som honom!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna

 
 

Läs mer om...