Postnord slarvade bort mammans urna: ”I värsta fall blir graven tom”

Den 10 juni i år avled en 83-årig kvinna i den tyska staden Hannover. 

I Sverige fanns stora delar av släkten – en son, tre barnbarn och sex barnbarnsbarn – och därför skulle hon begravas i Rönninge, Stockholms län. 

Men när urnan skulle skickas från Tyskland till Sverige verkar någonting ha hänt på vägen. 

Tre veckor senare har urnan, som skickades via Postnord, ännu inte kommit fram, skriver Aftonbladet

– Vi tänker ju ha en grav för mamma men i värsta fall blir den tom för posten har kanske slarvat bort henne, säger sonen till Aftonbladet.

 
© Wikimedia

Paketet anlände till Sverige i början av juli men skickades alltså fel – och först efter en vecka noterade butiken i Kramfors att försändelsen sorterats fel. 

Då tog sonen kontakt med butiken och bad att de skulle skicka det vidare till annan adress. 

Sen var paketet försvunnet på olika ställen i totalt tolv dagar. 

– Nu har det gått tre veckor och jag tycker att det är så sorgligt. Det är inte bara en vara, det är någonting som man lämnar över till posten för att de ska ta hand om på bästa sätt.

Normalt sett brukar ett paket ta fyra, fem dagar att skicka, och när sonen skrev in försändelsenumret hos Postnord såg han att paketet var i Kramfors, norr om Sundsvall. Den 19 juli anlände paketet till Postnords anläggning i Segeltorp, Huddinge kommun, på avsändarens begäran. 

© Google maps

– Sedan dess vet jag inte. Jag har ringt till posten tre-fyra gånger per vecka och det tar tid att få en handläggare. I dag fick jag veta att paketet kommit fram till Segeltorp, men när jag ringde in så var det tydligen inte klart att det var där.

Nu arbetar Postnord för att få fram urnan – och chefen Andreas Holm avbröt sin semester för att titta på fallet. 

– Det är beklagligt. Men vi gör allt vad vi kan för att hitta paketet, säger Andreas Holm, chef på Postnord, till Expressen.

Foto ovan: Adam Wrafter/SvD/TT

Så här får det bara inte gå till! Nu delar vi detta vidare och hoppas att familjen får ta avsked av sin kära släkting inom en snar framtid. 

Publicerad av Newsner familj