Ingen ville ha bebisen med ”silverögon” – då ser mamman detaljen i bilden och lyfter luren direkt

Att bli mamma är för de allra flesta en dröm. Men för en del kvinnor kan en graviditet komma att bli en börda. I vissa länder för att det inte anses okej att få barn utanför äktenskapet.
Och i vissa länder anses det även skamfyllt att ha barn som föds med någon form av funktionsvariation.

Primrose föddes för ett par år sedan i Kina. Hennes ögon var silverfärgade och hon var helt blind.

I Kina får man bara ha ett barn, och eftersom att många förväntar sig att barnet ska hjälpa till att försörja familjen när det blir äldre är det många som väljer att lämna bort barn som föds med en funktionsnedsättning.

Och det var precis det som hände med Primrose.

Den lilla flickan hamnade på ett barnhem där hon blev gravt negligerad.

Hon fick ingen kärlek, ingen ömhet och hon var så illa däran att hon knappt kunde lyfta sitt eget huvud, trots att hon var nästan två år gammal. Hon hade även problem med hörseln och fick inte alls den hjälp som ett barn hade fått i Sverige.

Posted by Eryn Roush Austin on Monday, 22 October 2018

Varje dag hoppades man att någon skulle vilja ha flickan, men det såg bara mörkare och mörkare ut för Primrose.

Eryn och Chris Austin bor i den lilla staden Braselton i amerikanska Georgia, och fram tills för bara några år sedan trodde de att deras liv var fulländade. Med två underbara barn kunde de inte önska sig mer av livet.

Fick upp en bild på en flicka

Men en dag när Eryn satt framför datorn och scrollade på Facebook fick hon upp en bild på en liten flicka. Det var Primrose hon hade på skärmen framför sig.

När hon såg bilden var det som att något hände inom henne och hon visste genast vad hon behövde göra, skriver mummypages.co.uk.

Hon och hennes man var tvungna att adoptera Primrose.

Processen för att få hem Primrose påbörjades och i januari 2016 var allting klart och Primrose fick flytta från barnhemmet till sin nya familj i USA.

Posted by Eryn Roush Austin on Monday, 22 October 2018

Efter att de fått hem sin dotter valde de även att berätta om adoptionen i en video som publicerades på Youtube.

”Blindhet är ingenting läskigt. Det är heller inget som man behöver be om ursäkt för. När vi berättar för folk att hon är blind säger de ofta att de är ’ledsna att höra det’. Jag svarar då: ’Varför?’”, säger pappa Chris i videon.

”När jag såg fotot på Facebook… Jag förstår inte varför och har egentligen ingen förklaring, men när jag tittar henne i ögonen ser jag allt om henne som förde oss samman,” berättar mamma Eryn.

Posted by Eryn Roush Austin on Monday, 22 October 2018

”När det gäller adoption är det bara något som händer i hjärtat och som är svårt att förklara. Vissa människor som är spirituellt lagda kanske säger att det är Gud som säger åt dem att detta är din dotter eller son.

Andra får bara en magkänsla som är stark och säger att det här barnet är mitt”, säger Chris.

Posted by Eryn Roush Austin on Monday, 22 October 2018

”Vi förstod redan när vi såg bilden att vi ville adoptera henne, och att hon var vår dotter”.

Ta en titt på videon där Eryn och Chris berättar mer om adoptionen här:

Föräldraskap sitter inte i DNA:t, det sitter i hjärtat.

Dela denna otroliga berättelse med dina vänner på Facebook om du också är glad att Primrose äntligen fick komma till den familj hon alltid förtjänat!