Prins Harry går i mamma Dianas fotspår – tröstar dödssjuka pojken i sina armar

Prin Harrys hjärta och medkänsla för sjuka kommer nog med stor sannolikhet från hans bortgångna mamma, prinsessan Diana.

Diana vågade stå upp för människor som hade det svårt i samhället – hennes engagemang för bland annat aidspatienter gav henne en enorm respekt. 

Prinsen väljer nu att gå i mammas fotspår.

© Facebook/Diana, Princess of Wales 1961-1997

Prins Harry vet definitivt hur det är att förlora någon du älskar – han var bara barnet när prinsessan Diana omkom i Paris 1997. 

På senare tid har Harry pratat mer öppet om mammans bortgång.

”Jag kan lugnt säga att efter ha förlorat min mamma vid 12 års ålder och stängt av alla känslor i tjugo år har haft en ganska allvarlig inverkan både på mitt privatliv och mitt arbete”, berättade Harry i en intervju med brittiska Telegraph.

Han avslöjade också att han gått i terapi för att bearbeta sina känslor, något som förhoppningsvis kan bidra till ett bättre debattklimat när det gäller pysisk ohälsa. 

© Flickr/UkinItaly

Men prins Harry gör skillnad på flera områden inom sjukvården. 

I oktober 2016 träffade prins Harry lille Ollie Carroll för första gången. Ollie är en 6-årig pojke som slåss mot en dödlig sjukdom som heter Battens sjukdom.

Sjukdomen är väldigt ovanlig, i Sverige insjuknar 2-3 barn varje år. 

Ollies föräldrar, Lucy och Mike Carroll, sade att mötet med prinsen i oktober förra året var ”magiskt”.

De kände att deras son bildade en okrossbart band med prins Harry den dagen.

© Facebook/Ollie’s Army Battling Against Battens

Ollie behandlas just nu på sjukhust vid sidan av hans syster, 3-åriga Amelia, som också fått diagnosen Battens sjukdom.

Familjen Carrolls skrev senare ett brev till prins Harry där de uppdatera honom kring Amelia och Ollies behandlingar. De tackade prinsen för hans stöd.

”Han gav vår son styrkan att stå upp när vi trodde att det inte längre var möjligt”, skrev mamma Lucy. 

I början av maj var det dags för prins Harry att återigen besöka sina nyfunna vänner. 

© Facebook/Ollie’s Army Battling Against Battens

Under Ollie och Amelia senaste behandling på Great Ormond Street Hospital promenerade prinsen själv igenom dörrarna på sjukhuset, för att titta till barnen.

Han vaggade Ollie i sina armar, skrattade ihop med Amelia, och viktigast av allt – han gav familjen en positivt minne som alltid kommer att stanna i deras hjärtan. 

”Från djupet av våra hjärtan tackar vi prins Harry för hans stöd, hans tid och hans vänlighet mot vår familj och vår resa med att öka kunskapen kring Batten sjukdom”, skriver Lucy Carroll och fortsätter:

”Det var verkligen otroligt att se honom med våra barn och att få möjlighet att tala med honom om den den tuffa period vi går igenom”. 

© Wikipedia

Jag är helt övertygad att mamma Diana är väldigt stolt när hon tittar ned på sin son, från himlen. 

Harrys fina gest visar också hur du kan använda din status för att förändra livet för människor, något som kanske fler borde tänka på. 

Dela och gilla gärna om du tycker att prins Harry förtjänar en stor applåd för sitt engagemang!