Efter Jeanettes initiativ: Här tågar tusentals mot riksdagen – för att protestera för pensionärerna

När eldsjälen Jeanette Höglund startade en namninsamling för att protestera mot fattigpension i landet hoppades hon att många skulle engagera sig. Att flera tusen skulle dyka upp och delta i demonstrationståget genom Stockholm mot riksdagen under onsdagen var dock mer än hon någonsin hade kunnat hoppats på.

”Det är helt sjukt många här”, ropar en exalterad Jeanette vi videon som Vid din sida lagt upp på Facebook under onsdagseftermiddagen.

 

Det var i början av april som ordningsvakten Jeanette Höglund fick nog av att politikerna inte tog tag i problemet med landets fattigpensionärer.

Efter många år som vakt på stan hade Jeanette sett tillräckligt, och även om hon och många andra ideella krafter gjort sitt yttersta för att ge landets fattigpensionärer mat, varma kläder och någon att prata med, så visste hon att de inte kunde räddas om inte politikerna reagerar.

– Nu får Löfven se till att kommunerna tar sitt ansvar, därför gör jag den här listan, säger Jeanette när hon gästade Nyhetsmorgon i TV4 under onsdagsmorgonen.

74 000 namnunderskrifter, för att ställa krav på riksdagen

Med över 74 000 namn på protestlistan började Jeanette tåga mot riksdagen i Stockholm under onsdagseftermiddagen, och med sig fick hon tusentals unga och äldre, som stöttade hennes initiativ för att hjälpa landets pensionärer.

Se videon som sändes live på Facebook under onsdagseftermiddagen: 

Dela för att visa att även du står bakom landets fattigpensionärer. De förtjänar att prioriteras av riksdagen.