Rånarna gav sig på 80-årig kvinna i Malmö. Det skulle de inte ha gjort.

Tyvärr läser vi ofta om fega brott där tjuvar ger sig på äldre personer och rånar dem – inte sällan i hemmet. Men det är inte alltid så lätt som rånarna kanske tror. Det fick två unga män i Malmö bli varse om när de i tisdags kväll siktade in sig på en 80-årig kvinna som skulle slänga sopor.

Kvinnan lämnade alltså på tisdagskvällen sitt hem för att slänga sopor, något de två rånarna noterade där de satt och lurpassade i väntan på rätt tillfälle att slå till.

När den 80-åriga damen hade slängt sina sopor följde de två männen efter och trängde sig in i hennes lägenhet. Men när rånarna trodde att de skulle kunna göra ett lätt byte utvecklades situationen istället till raka motsatsen – för det här var en kvinna med krut i.

– Kvinnan tog ett prydnadsföremål av det tyngre slaget och drämde in i den ene av dem, säger Malmöpolisens presstalesman Lars Förstell till Skånska Dagbladet.

Rånarnas plan gick med andra ord inte som beräknat, varefter de flydde snabbt från kvinnan som försvarade sig. De båda männen är fortfarande på fri fot men polisen söker nu efter en man i 25- till 30-årsåldern som är cirka 180 centimeter lång samt en man i 18- till 20-årsåldern som är cirka 165 centimeter lång. Polisen kommer även att höra kvinnans grannar i hopp om fler iakttagelser och signalement.

Nu hoppas vi också att polisen kan finna de misstänkta gärningsmännen. Dela gärna vidare artikeln så att fler kan ta del av den – någon där ute kanske har sett något skumt.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna