Räddade 9-åriga Olivia från antastande man på bussen – nu träder hjälten fram

När nioåriga Olivia var på väg till dansskolan en dag i mitten av september blev hon antastad av en främmande äldre man vid en busshållsplats. Trots att hennes mamma försökte få bort dottern från mannen vägrade han ge sig och följde dem in i bussen.

Då bestämde sig en medresenär för att gripa in.

– Det enda jag tänkte på var att jag måste skydda den lilla flickan, säger Haitham, 34, till GP.

Vi har tidigare berättat om den otäcka händelsen i mitten av september. Eva Sterling och hennes 9-åriga dotter Olivia skulle ta bussen till dotterns dansskola i Göteborg när en främmande man plötsligt började gnida sig mot dottern.

Eva och Olivia försökte gå undan men mannen gav sig inte. Inte ens när Eva ställde sig mellan Olivia och mannen slutade han ta på dottern.

På bussen följde mannen efter familjen och fortsatte intressera sig för Olivia. Då grep äntligen en medresenär in och erbjöd familjen sin sittplats och sa att han skulle skydda dem. Hjälten var Haitham Obaid Aljararwah, en 34-årig personlig assistent, som var på väg hem från jobbet. 

– Jag såg att mamman och flickan blev rädda och försökte undvika honom. Mannen började bli arg och slå i fönsterrutor och stolar. Han höll ögonen på flickan hela tiden, berättar han. 

Haitham fick hjälp av fler unga män som blev vittnen till händelsen. Tillsammans lyckades de hålla borta mannen från Olivia tills familjen skulle gå av. Då följde Haitham med dem för att kolla så att de var okej.

Efter händelsen har Olivia mått dåligt och varit nervös. Eva har anmält händelsen till polisen, men de har ännu inte kunnat gripa någon misstänkt.

Eva är väldigt tacksam över Haitham och de andra killarnas insats. Efter att ha försökt få tag i hjältarna under flera veckor råkade hon av en tillfällighet träffa Haitham vid busshållsplatsen och fick tacka honom ordentligt. Men Haitham tycker att det han gjorde var en självklarhet.

– Det är verkligen inget att tacka för. Det är det man gör om man är en riktig medmänniska, säger han. 

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna