Rebecca serverades gift i kaffet ”Jag kände direkt hur det frätte i halsen”

Medan barnen åt hamburgare på McDonalds tog Rebecca Sjölund en kaffe, men vid första klunken kände hon hur det började att fräta i halsen. Det visade sig att kaffet innehöll gift.
– Jag fick andnöd och kände direkt att det frätte i munnen, jag blev jätterädd, säger hon till Helsingborgs Dagblad

I söndags var 36-åriga Rebecca Sjölund och hennes barn på McDonalds i Ängelholm. Sonen hade spelat fotbollsmatch och ville äta, så medan barnen och pappan åt tog Rebecca en caffe latte. När hon fick sitt kaffe tog hon en klunk, svalde, och kände genast att det började fräta i halsen, kort därefter fick hon svårt att andas. 

Drabbad av panik satte sig Rebecca i bilen och körde till akuten. Innan hon åkte bad hon sin man att fråga personalen vad de rengör kaffemaskinen med. 

Rebeccas man fick veta att personalen använder rengöringsmedlet Thermoblue när de rengör kaffemaskinen, en starkt frätande vätska som kan orsaka allvarliga skador på huden och ögonen. 

När Expressen frågar Christina Richter, ansvarig på McDonalds Ängelholm, hur medlet hamnat i kaffet svarar hon:
– Det är väldigt, väldigt olyckligt. Det beror på något sätt på den mänskliga faktorn. Men för personalens skull vill jag inte säga mer än så innan vi utrett, så jag vet säkert, och fortsätter:
– Vi har starka rutiner för detta. Något liknande har aldrig hänt.

Rebecca fick stanna på Ängelholms sjukhus i fyra och en halv timme, där man kollade syreupptagning, EKG och blodtryck. Hon fick också dricka massvis med vatten för att spä ut det frätande medlet. 
– Jag tänker gå vidare med det här. Det hade kunnat hända ett barn och de måste ändra sina rutiner. Dessutom vill jag ha betalt för mitt läkarbesök, säger Rebecca Sjölund till Helsingborgs Dagblad.

Dela gärna för att varna andra.