Regnet vräkte ner över Eskilstuna. Då vattnade kommunen blommorna.

En bild från torsdagens ösregn i Eskilstuna har fått folk att skratta gott och dela vidare på internet. Anledningen? Mitt i regnovädret stod kommunen ute och arbetade – med att vattna blommorna.

Eskilstunabon Claes Hamberg gjorde en märklig syn under torsdagens oväder. På Nybron i centrala Eskilstuna stod kommunens bevattningsbil parkerad – och bredvid bilen, ute i regnet, stod en stackars kommunarbetare och vattnade blommorna.

”Allvarligt regnet öser ner och eskilstuna kommun skickar ut en stackare för att vattna blommorna. Nu har ja sett allt”, skriver Claes Hamberg i en kommentar till den lustiga Facebook-bilden.

Bilden har snabbt fått spridning och gjort succé på nätet. Men Jonas Grek, verksamhetschef på park- och naturavdelningen i Eskilstuna, förklarar att det är fullt nödvändigt att vattna blommorna i ösregnet.

– Jag förstår att folk instinktivt undrar vad vi håller på med, men man måste vattna blommorna trots regnet, säger han till Eskilstuna-Kuriren.

Grek menar vidare att krukorna på Nybron är så små att de inte kan samla på sig tillräckligt mycket regnvatten för att klara sig.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna