Rekordbebisen i Indonesien får hela sjukhuset att förbluffas.

I september 2009, på ett sjukhus på ön Sumatra i Indonesien, hände något som både förvånade och förbluffade sjuksköterskor, läkare och mamman Ani. Strax efter förlossningen strömmade nyfiken personal till BB, alla ville se vad var som det pratades om så högljutt om i korridorerna. Så, varför denna enorma uppmärksamhet? Jo, Ani hade nämligen fött Indonesiens tyngsta bebis någonsin. Pojken, som fick namnet Akbar, vägde cirka 9 kilo (!) när han fick se världens ljus för första gången. Akbar (som betyder just ”större” på arabiska) vägde in på exakt 8,7 kilo och var 62 centimer lång. Mamma Ani är diabetiker och när en gravid kvinna med diabetes har för höga blodsockernivåer i blodet så kan fostret få för mycket glukos och därför växa sig för stort. Akbar förlöstes med kejsarsnitt och operationen varade i 40 minuter, mycket på grund av pojkens oväntat stora vikt och storlek. Ani hade sedan tidigare fött två stora söner, men ingen var i närheten av Akbar. En vägde 5 kilo och den andra 4,5 kilo. Tack och lov var både Ani och Akbar vid god hälsa efter förlossningen och du kan scrolla ner för att se rekordbarnet själv här under …

Till en början ser detta ut som på vilket sjukhus som helst. Men titta närmare…

firt88

För 2009 födde den indonesiska mamman Ani en av de största, nyfödda bebisarna någonsin. ”Lille” Akbar vägde in på makalösa 8,7 kilo och det är rekord för Indonesien. Enligt Guinness Rekordbok har endast tre nyfödda barn vägt mer, sett över hela världen.

gosa1

”Den här bebispojken är något alldeles extra, när han gråter är det inte som en vanlig bebis. Det låter verkligen högt”, säger Binsar Sitanggang, gynekolog som deltog i operationen, till AFP.

nyfodda1

Skillnaden jämfört med de andra nyfödda bebisarna på BB är minst sagt häpnadsväckande.

godhasla1

Hela sjukhuset, journalister och massor av andra nyfikna skyndade till sjukhuset för att få en skymt av denna extraordinära pojke. Mamma Ani var förstås stolt över sin son och både hon och barnet var i förvånansvärt god hälsa. Akbar han behövde dock lite syrgas i början för att komma i gång med andningen.

akbar1

Jättebebisen är Anis fjärde barn, men det första som fötts på sjukhus.

”Han har en väldigt god aptit hela tiden, det handlar nästan om att mata honom hela tiden”, säger gynekologen som deltog vid operationen.

Alla barn, oavsett storlek, är vackra! Ett stort lycka till mamma och pappan och grattis till er STORA, friska pojke!