Rektorn blev arg när barnen tog ledigt. Nu hyllas pappans briljanta svar av föräldrar över hela världen.

Michael Rossi och hans fru beslutade sig för att ge sina barn ledigt några dagar från skolan så att familjen kunde åkta till Boston. Där fick barnen se sin pappa springa det klassiska marathon-loppet i staden samt besöka mängder av historiskt viktiga platser. Men tilltaget uppskattades inte av skolans rektor som skickade ett irriterat brev till pappan där hon förklarade att det här var något som skolan fann oacceptabelt. Familjesemestrar var helt enkelt inte en godtagbar ursäkt för frånvaro från undervisningen. Då bestämde sig pappan för att skriva ett svar. Nu hyllas hans fyndiga brev av tusentals på nätet och det är verkligen inte svårt att förstå varför!

Såhär såg brevet från rektorn ut:

Bildkälla

rektorbrev

Och här är pappans svar:

Kära rektor,

Även om jag uppskattar din omtanke om våra barns utbildning, kan jag försäkra dig om att de lärde sig lika mycket under våra fem dagar i Boston som de hade lärt sig under ett helt år i skolan.

Våra barn hade en upplevelse som bara händer en gång i livet, något som de inte kan lära sig i ett klassrum eller läsa i en bok.

Under de tre skoldagar de missade (vilka bestod av standardprov de kan göra när som helst) lärde de sig om hängivenhet, engagemang, kärlek, uthållighet, att övervinna motgångar, patriotism, amerikansk historia och idrott.

De såg sin pappa övervinna skador, dåligt väder, en nära anhörigs död och många andra hinder för att nå sitt personliga mål.

De fick också uppleva kärleken och stödet från tusentals människor som stöttade andra i att uppnå sina mål.

Vid marathon-loppet såg de blinda löpare, löpare med proteser och personer med andra fysiska hinder. De fick även se människor som sprang för att samla in pengar till välgörenhet. Allt detta fick de uppleva samtidigt som de bevittnade det mest prestigefyllda och historiska marathon-loppet i världen.

Barnen fick också minnas och hylla offren för ett meningslöst terrordåd och de fick samtidigt lära sig att oavsett vilken ondska som kan drabba landet kan terrorism aldrig påverka den amerikanska själen.

Detta är saker som de aldrig kommer att kunna lära sig i klassrummet. De fick också gå på Freedom Trail (en historisk väg i Boston), besöka platsen för ”Boston Tea Party”, Boston-massakern samt gravarna där flera personer som skrev under USA:s självständighetsförklaring vilar.

Bildkälla: Michael Rossi (Facebook)

pappabrev

Detta är saker som barnen kommer att lära sig i skolan, men först om ett år eller mer. Så ska man se det på det sättet så ligger faktiskt våra barn för planeringen.

De besökte också ett akvarium, provade fantastiska maträtter och tillbringade många timmar med fysiska aktiviteter som promenader och simning.

Vi uppskattar verkligen de ansträngningar som de underbara lärarna och personalen lägger ner på våra barn, och vi älskar verkligen utbildningen de får på sin skola.

Men jag skulle inte tveka en minut på att ge mina barn några dagar ledigt från skolan igen för att få vara med om upplevelser liknande de som de upplevt den senaste veckan.

Tack för din tid.

Vänligen,

Michael Rossi
Pappa

Jag tycker verkligen att pappan har flera viktiga poänger i sitt brev, även om skolundervisning alltid är viktig såklart. Men att spendera tid med sin familj och samtidigt lära sig något måste väl ändå vara det bästa av två världar?

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna