Rektorn blev påkörd och förlorade båda benen – då ordnar främlingarna en hjärtevärmande överraskning

Att vara rullstolsbunden kan ofta innebära svårigheter i vardagen. Vissa affärer kanske inte har en ramp, att ta ner saker från högre höjd kan bli nästintill omöjligt och att köra bil är inte att tänka på.

För den här rektorn var bilkörningen en passion – men på grund av att han blivit påkörd av en rattfyllerist hade det inte varit möjligt.

En dag skulle han äntligen få hämta upp familjens bil som nu hade anpassats för honom. Men de för honom främmande personerna på bilverkstaden hade någonting helt annat förberett.

Rektorn Javier var älskad av alla sina kollegor och studenter. Men sorligt nog hade han förlorat båda sina ben i en bilolycka efter att ha blivit påkörd av en person som var rattfull.

Bildkälla: Youtube/CBS Miami

Det var en svår omställning, både emotionellt och fysiskt, för både honom och hans familj. Och Javier ville inte annat än att kunna sköta om sig själv utan hjälp. Att skjutsa barnen till deras aktiviteter eller till skolan kunde han inte göra själv – det fick hans fru göra.

Men en dag skulle någonting speciellt ske. Deras bil hade varit inne på verkstaden och Javier skulle få ett speciellt spaksystem, som skulle göra det möjligt för honom att äntligen få köra bil igen. Men personerna på plats i verkstaden hade helt andra planer – när en helt okänd bil för Javier rullades fram.

Bildkälla: Youtube/CBS Miami

I stället för att Javier fick tillbaka den gamla bilen hade en bilfirma skänkt en splitterny minibus till rektorn, fullt utrustad med det spaksystemet han behövde för att kunna köra. Dessutom fanns det nu mycket utrymme för hans rullstol att få plats.

Javier var i chock och tårarna började rinna nedför hans kinder.

Bildkälla: Youtube/CBS Miami

– Det här är äntligen den friheten jag har sökt så länge. Vi ser så mycket negativt på TV i dag, men vi får aldrig glömma bort att det finns så många goda människor. Det är helt otroligt, säger Javier till CBS Miami.

Bildkälla: Youtube/CBS Miami

Precis som Javier säger så finns det verkligen goda människor runt om oss. Jag hoppas att hans liv nu kommer bli betydligt enklare, samtidigt som han säkerligen kommer njuta av att nu kunna köra sina älskade barn vart de än ska – och äntligen ha friheten att åka var han vill.

I spelaren här nedan kan du se den otroliga historien när Javier överraskas med en helt ny bil. 

Så fint av dem att ge Javier chansen att få köra bil igen. Det är han verkligen värd! Tveka inte på att dela artikeln med dina vänner så de också får läsa om den här fina historien.