Rektorn blir vansinnig när pappan tar barnen på semester – men titta på perfekta svaret

Det där med skola och ledighet är aldrig enkelt, lärare måste kunna planera och om elever ständigt är frånvarande blir det såklart inte lätt att bedriva sin undervisning.

Men ibland, och speciellt om föräldrarna tar ansvar för att deras barn inte halkar efter och tar igen det som missats kan en familjeresa vara minst lika lärorik som några dagar i skolan.

När pappan Michel Rossi skulle springa Boston Marathon, någonting han länge drömt om ville han gärna ha med sin familj på den oförglömliga resan, och för att det skulle blir en lärorik resa för barnen hade han även planerat in besök på historiska platser och museum skriver AWM.

Trots detta tyckte skolans rektor inte alls om Michels beslut och skrev därför ett argt brev om sitt missnöje.

AWM

Så här löd början av rektorns brev:

Kära Mr. och Mrs. Rossi:

Jag är medveten om att er familj nyligen var iväg på en familjesemester. Jag vill att ni ska vara medvetna om att Abington School District inte godkänner familjesemestrar som någon godkänd anledning till frånvaro, oavsett vilka aktiviteter som semestern involverar.

Skolan har inte de tillgångar som krävs för att ha överseende med familjeresor eller utvärdera hur pass lärorik en resa är. Datumen som era barn varit borta kommer att antecknas som ogiltig frånvaro…

Pappan som inte alls gillade kritiken hade genast svar på tal:

Kära rektor,

Även om jag uppskattar din omtanke om våra barns utbildning, kan jag försäkra dig om att de lärde sig lika mycket under våra fem dagar i Boston som de hade lärt sig under ett helt år i skolan.

Våra barn hade en upplevelse som de bara får vara med om en gång i livet, något som de inte kan lära sig i ett klassrum eller läsa i en bok.

Under de tre skoldagar de missade (vilka bestod av standardprov de kan göra när som helst) lärde de sig om hängivenhet, engagemang, kärlek, uthållighet, att övervinna motgångar, patriotism, amerikansk historia och idrott. 

De såg sin pappa övervinna skador, dåligt väder, en nära anhörigs död och många andra hinder för att nå sitt personliga mål. 

De fick också uppleva kärleken och stödet från tusentals människor som stöttade andra i att uppnå sina mål.

Vid marathon-loppet såg de blinda löpare, löpare med proteser och personer med andra fysiska hinder. De fick även se människor som sprang för att samla in pengar till välgörenhet. Allt detta fick de uppleva samtidigt som de bevittnade det mest prestigefyllda och historiska marathon-loppet i världen.

Barnen fick också minnas och hylla offren för ett meningslöst terrordåd och de fick samtidigt lära sig att oavsett vilken ondska som kan drabba landet kan terrorism aldrig påverka den amerikanska själen. 

Facebook/MikeRossi

Detta är saker som de aldrig kommer att kunna lära sig i klassrummet. De fick också gå på Freedom Trail (en historisk väg i Boston), besöka platsen för ”Boston Tea Party”, Boston-massakern samt gravarna där flera personer som skrev under USA:s självständighetsförklaring vilar.

Detta är saker som barnen kommer att lära sig i skolan, men först om ett år eller mer. Så ska man se det på det sättet så ligger faktiskt våra barn för planeringen. 

De besökte också ett akvarium, provade fantastiska maträtter och tillbringade många timmar med fysiska aktiviteter som promenader och simning. 

Vi uppskattar verkligen de ansträngningar som de underbara lärarna och personalen lägger ner på våra barn, och vi älskar verkligen utbildningen de får på sin skola.

Men jag skulle inte tveka en minut på att ge mina barn några dagar ledigt från skolan igen för att få vara med om upplevelser liknande de som de upplevt den senaste veckan.

Tack för din tid.

Vänligen, 

Michael Rossi
Pappa

Facebook/MikeRossi

Man ska aldrig underskatta skolundervisningen, men jag tycker ändå att den här pappan hade flera viktiga poänger.

Dela gärna pappans geniala svar med dina vänner på Facebook om du håller med!