Rektorn låter främlingarna vara i skolan på nätterna, får sitt livs chock när hon återvänder

Ingen annan än huvudpersonerna själv visste vad som ägde rum på natten i John F. Miller-skolan i Las Vegas.

I just John F. Miller-skolan får barn med funktionshinder en möjlighet att gå i skolan och lära sig saker tillsammans – men budgeten mycket tajt och skolan har inga stora resurser.

På grund av att elevernas åldrar varierar från 3-22 är det många barn och behov som ska tillgodoses varje dag, det jobbar exempelvis 13 heltidsanställda sjuksköterskor på skolan.

Många av barnen sitter i rullstol och de har svårt att vara aktiva. En del kommer inte ens hinna att ta examen innan de dör, de är för sjuka.

Youtube

Föräldrarna som tar sina barn till John F. Miller School har inte bara sjukhus- och medicinräkningar att betala för sina barn, det kostar också en slant att gå i denna specialskola.

Ändå saknas de ofta pengar på skolan, de är inte de mest köpstarka föräldrarna som placerar sina barn på John F. Miller.

Medveten om sin elevernas hälsa och att budgeten alltid är snäv, brukar rektorn ha huvudvärk när det är dags för examen.

Hon medger försiktigt att ”inte alla av våra elever lever tillräckligt länge för att ta examen”.

Youtube

Men bakom varje skolelev som får sina betyg står en stolt familj, lärare och rektor. Det är inte bara en stor milstolpe för studenten själv, det är något inspirerar långt fler.

Även om dessa examensfester alltid är efterlängtade, brukar de vara sparsamma och ganska enkla. Studenterna får normalt sett sitta i en liten lokal, uppiffad med några ballonger, för att fira denna stora dag.

Youtube

Ryktet om skolans svårigheter och knappa resurser nådde snart de ansvariga på Fox5 Surprise Squad.

Teamet bakom programmet hade en idé om att de ville skapa en stor överraskning för alla studenter, som snart skulle ta examen.

De började med att förvandla skolans gymnastiksal till en helt fantastisk festplats för eleverna.

Youtube

Tv-programmet bjöd in experter inom massa olika områden för att planera firandet, inklusive en professionell festfixare.

Även tv-stationens chef, programledare och meteorologer hjälpte till och var med under renoveringen, som fortsatte under natten.

Alla hjälpande händer gjorde att det gick fort – alltifrån att bygga rekvisita, styra upp belysningen och dekorera bord.

Youtube

Och när eleverna rullar in på skolan dagen efter, för att få sin efterlängtade examen, kan de inte tro sina ögon…

Till och med rektorn har svårt att ta in den stora förvandlingen av skolans lokaler!

Titta gärna på den hjärtvärmande överraskningen nedan:

Ibland är det bara helt fantastiskt vad vi människor kan göra när vi går samman och gör något alldeles extra för våra medmänniskor. 

Att få se reaktionen i dessa barns ögon värmde i alla fall hela mitt hjärta och jag hoppas att denna solskenshistoria kan få delas vidare på Facebook, så att fler får chansen att se detta!