Restaurang kör ut gratis mat till äldre i riskgruppen: ”De som inte har nån som kan hjälpa dem”

I takt med att allt fler beordras stanna hemma från jobbet bunkrar folk upp med mat och andra förnödenheter för att överleva karantän. Många äldre som har det svårt att ta sig ut och handa i vanliga fall, är de som tillhör den riskgrupp som anses drabbas hårdast om de blir sjuka av viruset. För att underlätta för dessa, och andra som tillhör riskgruppen, har restaurangägaren Davood Delfi och hans fru börjat köra ut gratis mat.

– Tjänsten är tänkt till de som inte har någon som kan hjälpa dem, säger Davood Delfi, som tillsammans med sin fru äger Delfis Kök och Bar i Linköping till tidnigen Corren.

Lunchlådor
Foto: TT

Paret Delfi har avtal med skolor och förskolor i Linköping och Oxelösund, som innebär att de ska leverera mat dit. Men då många stannat hemma från skolorna på grund av coronaviruset, är det mycket mat som blir över, och därmed skulle behöva slängas.

Kör ut gratis mat till äldre

Men att kasta bort maten var inte ett alternativ för Davood och hans fru som äger restaurangen Delfi Kök och Bar, istället skänker de och kör ut mat till de som till hör riskgrupperna.

– Tjänsten är tänkt till de som inte har någon som kan hjälpa dem. Hittills är det ingen utanför riskgrupperna som utnyttjat oss. De allra flesta som vi levererade till är mellan 80 och 90 år, säger Davood till Corren.

Då efterfrågan varit stor så har paret efterlyst fler som kan hjälpa till att köra ut all mat. De planerar att fortsätta med tjänsten så länge det behövs.

Vilken otroligt fin sak att göra. Alla som tänker på äldre och folk i riskgrupper förtjänar att hyllas. Dela om du håller med.