Restaurangägarens klockrena idé gör att inga hemlösa behöver frysa i vinter

När det är vinter och kallt tycker jag, och många med mig, att det är skönt att krypa upp i soffan med en tidning. Om det är riktigt kallt tänder jag gärna en brasa och dricker en kopp te.

Men det är inte alla som kan göra detta. Runt om i världen finns mängder med människor som inte har något hem. Även här i Sverige sover människor utomhus i 20 minusgrader. Människor som kanske inte ens äger en riktigt varm jacka.

I Dallas, USA, sjönk teperaturen rejält runt jul och invånarna fick kämpa för att hålla värmen. Allra svårast var det för de hemlösa, eftersom många inte var beredda på den plötsliga kylan.

Då fick personalen på The Taco Stop en idé. De ställde ut ett klädställ och en skylt där det stod:

Ӏr du kall? Ta en

Vill du hjälpa till? Lämna en”

På stället hängde varma vinterjackor.

– På det här sättet behöver ingen skämmas över att behöva fråga om hjälp. De kan bara ta en jacka och gå, berättar Emilia Flores som äger restaurangen som ligger bakom initiativet.

Det här är inte första gången som Emilia hjälper hemlösa med varma jackor. Förra året gjorde hon likadant. Trots att hon har stött på en del motgångar, klädstället blev till exempel stulet fyra gånger förra året, så fortsätter Emilia att hjälpa människor som har det svårt.

Facebook

Vilket fint och medmänskligt initiativ av Emilia! Jag delar med mig av hennes idé, och hoppas att fler följer hennes exempel!

Dela gärna om du vill se det här på fler ställen.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna