Rullstolsburne Niclas fick inte plats i flygstolen – kastades av på Arlanda

Alla som bokat en utlandssemester vet hur det känns att längta och räkna ner till det är dags, särskilt under vinterns kalla månader. En av de som såg fram emot en paus i värmen var Gävlebon Niclas Ekström som hade tre veckor i Thailand inbokade. Men väl på Arlanda fick drömmen ett snabbt slut. Niclas som är rullstolsburen fick inte plats i stolen på flygplanet, och fick lov att gå av planet.
– Då kastade de av mig. Jag har aldrig blivit så dåligt behandlad och förödmjukad i hela mitt liv, säger Niclas. 

Thailand hade länge varit ett drömresmål för 38-årige Gävelbon Nicklas Ekström. Tillsammans med tre assistenter skulle han tillbringa tre veckor i solen för att vila upp sig under januari.

Flyget som avgick i söndags bokades med Quatar Airways via Supersaver Travel för flera månader sedan. Då Nicklas visste att han behövde en stor sittplats ringde han till Quatar Airways och berättade att han satt i rullstol, och kontrollerade att det skulle gå bra, flygbolaget svarade då att det inte var några problem. 

Facebook/Niclas Ekström

När det var dags att stiga ombord visade det sig att Nicklas fått en plats halvvägs genom planet. 
– Jag är för stor för att komma igenom mittgången. Då flyttade de oss längst fram. Det var ett vanligt säte. Jag kom inte ner i det ordentligt. Sedan var jag för tung, så ryggstödet åkte ner, säger Niclas Ekström till Expressen

Kabinpersonalen sa att det fanns en större plats i första klass, men att resenärerna skulle få byta plan i Doha påväg mot Bangkok, och att det var osäkert om han skulle komma med det planet. Då de inte såg någon lösning fick Nicklas och hans assistenter lov att kliva av planet. 
– Då kastade de av mig. Jag har aldrig blivit så dåligt behandlad och förödmjukad i hela mitt liv, säger han.

På Arlanda hoppades Niclas och hans assistenter att de skulle bli erbjudna en annan flight, men då de inte fick någon information blev de tvunga att vänta på flygplatsen. 

Expressen har sökt Quatar Airways Skandinavienchef Christian Deresjö, men utan resultat. 

Trots att Niclas hört sig för fick han kliva av planet då det inte hade plats för honom. Hans längtan efter en paus i värmen slutade istället på Arlanda.
Dela gärna om du också tycker att Niclas blev orättvist behandlad.