Så har prinsessan Leonore hjälpt pappa Chris att prata svenska.

I fredagens säsongsavslutning av ”Skavlan” gästades programledaren Fredrik Skavlan av prinsessan Madeleine och hennes make Chris O’Neill. Det var första gången paret gjorde en intervju tillsammans i en tv-studio. Och under intervjun passade Chris bland annat på att avslöja vem som är den kanske bästa läraren när han övar på sin svenska.

Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill hade sällskap i tv-studion av tv-kocken Jamie Oliver och den brittiska sångerskan Adele när de i fredags gästade ”Skavlan”.

Och redan tidigt under intervjun testade Fredrik Skavlan Chris kunskaper i det svenska språket: ”hur går det med svenskan?” undrade programledaren.
– A little, slowly… Långsamt…, svarade Chris med ett skratt.

Men han berättade också att han förstår det mesta som sägs på svenska och detta kan han tacka sin dotter, Leonore, för.

– När Leonore och Madeleine pratar, särskilt om djur: ”hästen”, ”kaninen” – då fattar jag! Men mer komplicerade saker är svårt.

Och anledningen till att just ”kaninen” var ett av de första orden Chris lärde sig beror helt klart på Leonore.

– Ja, för det är Leonores gosedjur, berättar Chris.

– Vi kan inte leva utan kaninen, det är hennes gosekanin, hon kan inte sova utan den, fyllde Madeleine snabbt i.

Paret som sedan en tid tillbaka bor i London berättade också att familjen så ofta de bara kan försöker att hitta på saker att göra tillsammans.

– Chris jobbar mycket men när han är hemma försöker vi göra saker tillsammans. På helgerna brukar vi till exempel gå på zoo eller besöka den lokala marknaden, säger Madeleine.

Vill du ha fler artiklar om kungafamiljen i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.