Samhället backar upp 6-åringen på fantastiskt sätt efter att han blivit illa behandlad i skolan.

När familjen en morgon fick problem med bilen resulterade det i att 6-årige sonen Hunter, som skulle få skjuts, blev några minuter sen till sin skola i amerikanska Grants Pass, Oregon.

Mamma Nicole förstod att Hunter skulle få kvarsittning under lunchen på grund av förseningen – så hon bestämde sig därför för att senare under dagen hälsa på sonen i matsalen och se så allt hade gått bra.

Väl där gjorde hon en chockerande upptäckt.

Bestraffningen var betydligt hårdare än vad Nicole någonsin hade kunnat tänka sig. Där, ensam vid ett bord i matsalen, satt Hunter – och rakt framför näsan hade han en stor kartong som avskilde honom från de andra barnen. 6-åringen kunde varken se eller kontakta sina klasskamrater och blev offentlig förödmjukad. 

”Jag blev väldigt upprörd. Jag gick och hämtade min iPad och tog en bild av honom. Han hade inte varit sen så många gånger att han förtjänade en sådan behandling”, säger mamma Nicole Garloff till ABC News.

Bildkälla: Laura Hoover (Facebook)

Bilden, som publicerades på Facebook av pojkens mormor, fick snabbt spridning på nätet. En som såg bilden var radioprataren Bill Meyer – och han bestämde sig för att agera direkt.

”Vi ser många dåliga nyheter, eller vi har många problem. Sällan får vi chansen att åtgärda roten till problemet. Jag såg att skolpolicyn var orättvis, men jag såg också att roten till problemet var krångel med bilen”, säger han till ABC News.

Meyer kontaktade därför ägaren till en bilreparationsfirma för att se om det gick att laga familjens gamla krånglande bil – men reparationen skulle kosta mer än hela bilens värde.

Det var dock inte slutet på historien.

Istället för en reparation klev nu lokala företag in och donerade en annan bil till familjen, samtidigt som den utrustades med nya vindrutor, däck, underhåll till ett värde av cirka 12 000 kronor – och så fick familjen fria oljebyten i ett års tid. Flera privatpersoner klev dessutom in med rabattkort till både bensin och lokala restauranger.

Bildkälla: Bill Meyer (Facebook)

Familjen bad aldrig om hjälp – men tack vare alla vänliga och generösa medmänniskor fick de en hjälpsam knuff på vägen.

”Vi var så chockade, det känns inte verkligt. Jag försöker berätta för Hunter att det här bara inte händer”, säger mamman Nicole Garloff till ABC News.

Sedan dess har skolan lovat att se över sina rutiner och inordna ett klassrum där eleverna kan sitta av sina kvarsittningar.

Och Hunter, han har aldrig mer varit sen till skolan sedan familjen fick sin nya bil.

Jag är så glad att folk klev in och backade upp Hunter och hans familj efter den orättvisa behandlingen. Dela gärna vidare historien till dina vänner för att visa hur mycket en utsträckt hand kan betyda!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna