Sandra, 4, beskriver ”en mormor” med egna ord, nu hyllas hennes tolkning världen över

Kommer du ihåg dagarna då du fick besöka dina mor- eller farföräldrar som liten?

Det brukade ofta vara något alldeles speciellt, kanske fick du lite godis fast det inte var lördag, eller sätt ni i timmar och pratade om allt och ingenting?

För länge sedan var en 4-årig flicka vid namn Sandra på besök i sin mormors blomsteraffär. Hon fick vara med medan hennes mormor jobbade och knöt buketter åt sina kunder.

Medan de satt där och pratade började Sandra berätta vad en mormor var för någonting.

Flickr

Alla som har konverserat med ett litet barn vet att deras sätt att tänka ofta är helt fantastiskt.

Det hon sa var så roligt att hennes mormor började skriva ner hennes ord för att hon inte skulle glömma bort dem skriver Tickld.

Så här förklarade hon:

”En mormor är en tant som inte har några egna barn, därför gillar hon andra människors små flickor. En morfar är en manlig mormor. Han går på promenad med pojkarna och de pratar om fiske och traktorer och sådant. En mormor behöver inte göra någonting mer än att bara finnas där. De är gamla så de borde inte leka vilda lekar eller springa.

Det räcker om de kör oss till marknaden där det finns låtsashästar och har massa mynt redo.”

Shutterstock

”Om de tar med oss på promenad så ska de sakta ner när de går förbi vackra saker som löv eller larver. De ska aldrig någonsin säga, skynda på.

De är ofta tjocka, men inte så tjocka att de inte kan knyta barnens skor. De har glasögon och roliga underkläder. De kan ta loss sina tänder. De behöver inte vara smarta, bara kunna svara på frågor som varför hundar inte gillar katter och varför gud inte är gift?

De pratar inte bebisspråk som gäster brukar göra, det är för svårt att förstå. När de läser för oss hoppar de inte över sidor eller bryr sig om de får läsa samma saga flera gånger.”

Sandra har verkligen satt fingret på vad barn uppskattar mest hos vuxna: någon som är snäll, uppskattar det vackra i livet och inte är för upptagen för att älska ett barn.

Idag är Sandra De Mattia vuxen.

Shutterstock

Dela gärna denna text med dina nära och kära på Facebook om du också tycker att detta är en helt fantastisk beskrivning av var en mor- eller farförälder är!