Sanna har barnreumatism och har alltid ont. Här får hon sin dröm uppfylld.

Sanna har levt nästan hela sitt liv med barnreumatism och det gör att hon har svårt att gå långa sträckor. De senaste åren har det blivit värre och hon har alltid ont i lederna. Men i veckan fick hon en skön paus i vardagen och en av sina drömmar uppfyllda.

Tack vare organisationen Min Stora Dag fick Sanna en ”make-over-day”. Det ingick shopping, ett besök hos frisören och sminkning av en make up-artist. Dagen avslutades med att hon fick åka limousin till en restaurang där hennes tre bästa vänner väntade.

 

Jag gillar verkligen initiativet Min Stora Dag, som är en svensk insamlingsstiftelse för att förverkliga önskedrömmar för barn och unga med svåra sjukdomar. Sanna, fick barnreumatism vid 1 års ålder, hoppas fortfarande på att hitta rätt medicin. I nuläget vet hon att hon kommer att behöva stelopereras efter att flera inflammationer lett till att hon fått permanenta skador i fötterna.
– Brosket har försvunnit så jag kommer att behöva stelopereras. Det är fyra leder i högerfoten och en i vänster. Vilket kommer innebära att jag inte kommer kunna röra högerfoten alls och bara röra vänsterfoten lite, säger hon till hon till Aftonbladet.

Sanna är 16 år, har barnreumatism och älskar mode och smink. På sin Stora dag ville hon ingenting hellre än att få en ”…

Posted by Min Stora Dag on den 28 maj 2015

Sanna kom i kontakt med Min Stora Dag tack vare Astrid Lindgrens barnsjukhus, som nominerade henne.
Och att Sanna blev nöjd med sin dag går inte att ta miste på. Under ”make-over-day” träffade hon också på superstylisten Jonas Hallberg, av en ren slump.

– Det var helt ofattbart. Det var verkligen en dröm, säger hon om sin dag till Aftonbladet.

Det är verkligen underbart att läsa om sånt här!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna