Sara fördes till sjukhus efter benbrott – 2 veckor senare hittar hon detta i brevlådan

När 44-åriga Sara Brodin Söderlund var på skidresa i Sälen hände det som många fruktar i skidbacken. Hon krockade med en annan skidåkare och bröt benet. Smärtan var enorm och Sara kunde inte röra sig, vilket gjorde att hon fick hämtas med helikopter för att kunna opereras på lasarettet i Mora. 

Två veckor senare landar ett brev från Landstinget Dalarna i Saras brevlåda – en faktura hon inte var beredd på.

Det var för cirka två veckor sedan som Sara Brodin Söderlund råkade ut för ett svårt benbrott på jobbets skidresa i Sälen. Efter att ha kolliderat med en annan åkare föll hon och landade orörlig på marken. 
– Det gjorde något så in i helvete ont. Det var helt förfärligt, säger hon till Expressen

En skoter var snabbt på plats för att köra Sara till en helikopter som väntade nedanför backen. Därefter fördes hon till Mora och opererades akut. Efter två dagar på lasarettet fick Sara flytta till ett sjukhus närmare Gnosjö där hon bor. Sara fick flygas till Jönköping för att sedan åka ambulans till Värnamo, där hon blev varmt omhändertagen. 

Facebook/Sara Brodin Söderlund

Efter flera dagar av vård och olika transporter genom landet hade Sara räknat med att få betala för sig. Men när fakturan från Landstinget Dalarna landar i brevlådan fick hon en chock.

”200 kr. Efter ytterligare en vecka på Värnamo Sjukhus med dygnetruntfullservice av sjuksköterskor, undersköterskor, läkare, städpersonal och sjukgymnaster är jag fullkomligen ”starstruck” av den del av svensk sjukvård jag fått uppleva. Organisationen, kvalitet på vården, teamwork, kompromisslös omsorg av sköterskor som gav mig smärtlindring, pepp, samtal, skratt, hämtade mjölk till kaffet, fixade balsam och fönade mitt trassliga hår, extra is till knäet, smorde in små utslag som dök upp på ryggen.”, skriver hon på sin Facebooksida där hon delat bilden på fakturan. 

Genom att dela med sig av händelsen på Facebook vill Sara visa sin tacksamhet mot den svenska vården, som hon menar kritiseras allt för ofta. 
– Vi måste se till att de här människorna får det de förtjänar. Jag vet inte om jag skulle klara av ders jobb, de är otroliga. Jag hade inte klarat av deras jobb, säger hon.

Dela gärna om du tycker att de som jobbar inom vården förtjänar mer uppskattning för deras arbete.