Sarah Sjöström i tårar på Idrottsgalan – efter kärlekshyllningen från lillebror Linus

Sarah Sjöström blev ”Super-Sarah” med hela svenska folket när hon tog storslam och fixade såväl guld som silver och brons under sommarens OS i Rio de Janeiro.

Men hennes allra största beundrare, det är 9-åriga lillebrorsan Linus.

När den årliga upplagan av Idrottsgalan gick av stapeln under måndagen klev han upp på scenen och gav en riktig kärlekshyllning – inför ögonen på en rörd storasyster.

Det var när ”Årets kvinnliga idrottare” skulle koras under måndagen som fyra speciella prisutdelare tog plats på scenen. Där fanns en nära anhörig till varje nominerad idrottskvinna – och innan priset delades ut fick samtliga prisutdelare hålla ett varsitt tal om sina respektive.

Och högst jubel, det fick 9-årige Linus Sjöström när han visade prov på äkta syskonkärlek och hyllade sin storasyster Sarah, som dominerade i simbassängen under Rio-OS i somras.

”Min storasyster Sarah är en av världens bästa simmare. Hon har vunnit guld, silver och brons. Jag är stolt över att ha världens bästa storasyster”, konstaterade Linus Sjöström.

De värmande orden gick inte obemärkta förbi hos storasyster Sarah, som brast ut i tårar över det fina ögonblicket. När hon sedan vann priset passade hon på att tacka lillebror. 

”Wow, vad duktig du var Linus. Jätteduktig. Det är jättesvårt att stå så här på scenen och prata inför alla, det tycker jag också”, sa Sarah Sjöström i sitt tacktal.

Se det hjärtevärmande klippet här: