Sekunderna innan frun dog hade han en sista önskan. När jag förstår vad kan jag inte hålla tillbaka tårarna.

Efter 73 års äktenskap hade Joe och Helen Auer hunnit med att uppelva såväl ett världskrig som mängder av barn och barnbarns barn tillsammans. Nu hade dock den 94-åriga Helen drabbats av en sjukdom som hon inte skulle klara av att besegra. Men innan hon dog hade Joe en sista önskan till sin älskade hustru.

Efter 73 års äktenskap hinner man gå igenom både roliga och tuffa tider.

Och Helen och Joe Auer hade sannerligen hunnit vara med om mycket under sin tid tillsammans.

Bildkälla

paret4

Vid tiden för andra världskriget hade Joe och Helen redan fått ett litet barn och precis när det andra barnet sedan skulle födas kallades Joe dessvärre in för att försvara sitt land i kriget.

Bildkälla

paret3

Under tiden föddes parets andra barn och Helen skickade då ett fotografi till sin make, ett fotografi han bar nära hjärtat under de totalt tre år han kämpade i kriget.

Bildkälla

paret2

När kriget sedan väl var över fick Joe äntligen återförenas med sin familj och totalt fick Joe och hans hustru Helen tio barn, 16 barnbarn och hela 29 barnbarns barn. De hann till och med få uppleva ett barnbarns barnbarn under sin livstid.

Bildkälla

paret5

Men efter ett långt och lyckligt äktenskap blev Helen sjuk och tiden hade kommit för henne att lämna jordelivet. När hans nu 94-åriga fru så låg på dödsbädden sträckte sig Joe fram och viskade en sista önskan till henne: ”Helen, kalla hem mig”.

Och det verkar som att Helen lyssnade på sin make. För bara timmar efter hennes död gick även Joe bort och fick återförenas med sin älskade hustru.

Bildkälla

paret6

Jag kunde inte hjälpa att fälla en tår när jag läste Joe och Helens historia. Den är både sorglig och otroligt fin på samma gång och visar att riktig kärlek varar ända till vårt sista andetag.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna