Seniorer får chansen att resa utomlands gratis för att blogga och recensera hotell.

Vanligtvis brukar jag vara rätt tillfreds med min ålder och mitt liv, men just nu önskar jag att jag var 60 plus och född i Nya Zeeland eller Australien. Varför det då? Jo, de personer som stämmer in på dessa kriterier har nämligen chans att resa på lyxresa utomlands – helt gratis.

E-handelsföretaget Luxury escapes erbjuder nu seniorer med lust att se världen ett slags praktikplats. Singlar och par som har fyllt 60 och kommer från Australien eller Nya Zeeland kan ansöka om detta drömjobb, skriver New Zealand Herald.

Praktikanten kommer att få lära sig blogga, videoblogga, hantera sociala medier och recensera hotell. Personen kommer också få resa och testa lyxhotell – helt gratis. Eller gratis och gratis, eftersom det är en praktikplats blir det ju inte helt gratis men det låter ändå som en ganska skön syssla för någon som är pensionär.

Syftet med det hela är att förstå seniorers preferenser och behov när det kommer till att leta efter och boka resor online, och bo på lyxiga hotell runt om i världen.

– Vi tror att australier och nyzeeländare med mycket livserfarenhet har så mycket att bidra med när det kommer till resande, säger Livinia Nixon, ambassadör för Luxury escapes, till NZ Herald.

Praktikanten kommer att få åka på en lyxresa till Bali i Indonesien och bo på flera femstjärniga hotell som han eller hon ska testa och recensera för Luxury escapes räkning. Praktikanten ska också dela erfarenheter från sin resa på sociala medier. Det ingår också att till exempel gå på spa och åka på dagsutflykter.

– En praktikplats är inte längre bara för unga personer som tagit en universitetsexamen och försöker ta sig in på arbetsmarknaden, utan det är ett bra sätt att skaffa erfarenheter om man vill byta karriär eller bara vill fortsätta lära sig nya saker, säger Livinia Nixon till NZ Herald.

Kan detta vara någon för resebyråer eller resemagasin i Sverige att ta efter? Dela gärna vidare till vänner eller släktingar du tror skulle passa för detta jobb!