Servitris bjuder 9 poliser på notan efter att de tvingats begrava en kollega.

Servitrisen Jessica Dunbar trodde att det skulle bli en helt vanlig dag när hon nyligen gick till sitt jobb på restaurangen Red Robin i Columbus i Ohio. Det blev det inte. Under dagen serverade Jessica nio poliser vid ett av sina bord. Och hon märkte direkt att stämningen var tryckt – något hade hänt. Det var då hon bestämde sig för att överraska poliserna på ett alldeles särskilt sätt.

Steven Smith var en officer vid polisens insatsstyrka i Columbus i Ohio, USA, som tragiskt nog dog i tjänsten. Han blev skjuten och avled två dagar senare, rapporterar NBC 4. Han lämnade sin fru och deras barn efter sig.

Tusentals personer gick på hans begravning. Hundratals polisfordon från 120 olika distrikt deltog i en kortege.

Nio av de poliser som var på begravningen bestämde sig efteråt för att ta en lunch ihop. De hamnade på den restaurang där Jessica Dunbar jobbar.

Bildkälla

bild1

Jessica märkte att sorg låg i luften och frågade poliserna om de hade haft en svår dag. ”Det är alltid en tuff dag när man måste begrava en bror”, svarade de – och Jessica insåg att precis hade lämnat officer Smiths begravning.

Jessicas pappa var också polis när hon växte upp, och hon har själv barn och kunde inte låta bli att tänka på sin familj. På vad hon och hennes mamma levde med när hon var barn. Och på hur poliser riskerar sina liv för att skydda andra.

Servitrisen kände att hon ville göra något. Visa poliserna hur uppskattade de är. Hon lämnade ett kvitto på 123 dollar till poliserna, ungefär 1 000 svenska kronor, men hennes överraskning var på baksidan av kvittot.

Bildkälla

bild2

”Er nota är på mig i dag. Jag kan inte föreställa mig vilken dag ni har haft, och ännu mindre vad ni går igenom varje dag. Jag hoppas att era dagar blir bättre. Så mycket respekt. #viserer #polislivbetydernågot #vilaifridofficersmith” tillsammans med ett hjärta hade Jessica skrivit ner på kvittot.

Nu har hennes gest blivit viral och poliserna säger att den rörde alla deras hjärtan.

– Att de här poliserna som skyddar oss, att de skakade min hand och sa tack till MIG, det var fantastiskt, säger Jessica NBC 4.

En liten gest kan verkligen göra skillnad för någons dag. Och det måste vara skönt för poliser som riskerar sina liv att få höra att de är uppskattade i samhället. Dela gärna detta vidare om du också uppskattar poliser och deras arbete.