Servitris får sitt livs överraskning av brandmän hon bjudit på frukost.

Goda gärningar smittar brukar det heta. I bland behöver vi inte ta till de stora gesterna, de där små sakerna vi gör i vår vardag kan få fantastiska konsekvenser. Det är den här historien sannerligen ett bevis på.

Paul Hullings och Tim Young är två brandmän från New Jersey. De är båda otroligt passionerade och engagerade i sitt arbete. Vid ett tillfälle slet de i 12 timmar för att släcka en brand. När de till slut lyckats få bukt på elden var de båda fullständigt utmattade och bestämde sig för att besöka ett lokalt café för att beställa varsin kopp av det starkaste kaffe inrättningen kunde få fram.

Bildkälla

01

Väl på cafét möttes de av servitrisen Liz Woodward. Hon råkade höra brandmännen berätta om de senaste 12 timmarna. När de två sedan bad om notan, fick de i stället en rejäl överraskning i form av det här meddelandet.

Bildkälla

02

Så här skrev hon på lappen:
”Jag bjuder på frukosten i dag – tack för allt ni gör; för att ni hjälper andra och springer till de ställen som andra flyr ifrån. Oavsett vad ni har för uppgift är ni starka… Tack för att ni är så orädda varje dag! Ni trotsar elden och drivs av mod – vilka förebilder ni är. Nu får ni se till att vila.”

Brandmännen blev båda så rörda att de hade svårt att hålla tillbaka tårarna.
”Vilken osjälvisk och snäll gest. Jag uppmanar alla mina vänner att besöka caféet och stötta verksamheten. Om det är så att Liz jobbar, lämna rejält med dricks”, skriver Tim på Facebook.

1bce4c19605921c23ca794fef132ff74

Man skulle kunna tro att det här var slutet på historien. Men det hela kom att ta en ännu mer hjärtvärmande vändning.

Brandmännen fick veta att Liz pappa har varit förlamad i fem år, och att Liz försökte samla ihop pengar till en rullstolsanpassad bil via en donationssida på nätet. Återigen skrev Brandmännen ett meddelande på Facebook. ”Det ser ut som att den unga damen som bjöd oss på frukost nu behöver vår hjälp…”

91185d4d35e1a69842538dc226edb215

Meddelandet fick snabbt stor spridning. Mängder med anonyma donationer strömmade in och Liz har fått ihop över 70 000 dollar.

Bildkälla

05

”Allt jag gjorde var att betala deras frukost, jag hade inte förväntat mig mer än ett leende”, säger Liz.

Bildkälla

sida

För mig är den här historien ett fantastisk bevis på att vänlighet och godhet faktiskt smittar. Om man gör något gott för någon annan så kan det faktiskt hända att man får så långt mycket mer tillbaka än man någonsin väntat sig.

Publicerad av Newsner Familj, gilla gärna