Servitris sliter tag i gästens skjorta. Då avslöjas sanningen som får hans syster att lägga upp bilden på Facebook

Det här är historien om när syskonen Regina Thomason och Dwayne Roach var ute och åt på en restaurang i somras.

Hela besöket skulle nämligen komma att bli väldigt uppmärksammat både i staden och i världen – av en helt självklar anledning.

Reginas bror Dwayne hade precis varit på ett läkarbesök och efteråt hade de bestämt sig för att äta någonting gott och gick då till en restaurang.

Då upptäckte Dwayne någonting som genast fångade hans uppmärksamhet – och det var en detalj som fanns på servitrisens arbetskläder, skriver Daily Mail.

Dwayne, 50, tycker väldigt mycket om namnbrickor och när han fick syn på den namnbricka som servitrisen bar på sina arbetskläder blev han väldigt nöjd.

Dwayne, som har downs syndrom, sa enligt syrran Regina till servitrisen att ”han tyckte om hennes namnbricka och att han själv heter Captain America”, skriver hon i ett uppmärksammat inlägg på Facebook.

My brother Dewayne. Love him ❗️❗️❤️❤️

Posted by Regina Thomason on Friday, 21 March 2014

Captain America är en seriefigur och väldigt populär i USA men också kunnat ses på film här i Sverige.

Den här servitrisen heter Millie Young. Efter deras konversation gick hon vidare, och där hade historien egentligen kunnat sluta. Inget mer märkvärdigt än ett helt vanligt prat på en restaurang i vardagen.

Men historien tog en oväntad vändning. I stället för att Millie helt enkelt bara avslutade sitt skift och gick hem – så gjorde hon den här gången något helt annat. Hon måste verkligen ha tyckt om syskonen som besökte restaurangen, och hon ville att Dwayne skulle få med sig någonting hem.

Regina och Dwayne hade just ätit upp sin mat och var på väg att åka därifrån.

Då fick de syn på Millie. Hon var på väg tillbaka – och tog sikte på syskonens bord.

När hon kom tillräckligt nära kunde de båda se att hon hade någonting med sig. När hon öppnade handen insåg de vad det var: En namnskylt!

Hon sträckte sig över Dwayne, tog tag i hans skjorta – och satte fast den där.

Vad det stod på hans namnskylt? Captain America!

Yesterday – after a Dr.’s appointment – we went to IHOP in Abilene. My brother Dwayne – who is “special needs”…

Posted by Regina Thomason on Wednesday, 22 August 2018

Dwayne blev förstås glad och systern förklarar att servitrisen verkligen lyste upp hans dag. Servitrisen har också i intervjuer med lokala tv-stationen News4 förklarat att hon försöker göra sina gästerna på gott humör.

När Dwayne och Regina lämnade restaurangen sa hon: ”Hejdå, Captain America!”.

– Han fnittrade och jag mådde bra av det, sa Millie.

Visst kanske det här verkar som en liten vardagssak för oss alla – men för Dwayne betydde detta jättemycket. Och visst är det ju sådana här små saker i vardagen som sätter guldkant på vår tillvaro!

Dela gärna vidare för att hylla servitrisens fina agerande.

TV: Första modellen med Downs syndrom – här är underbara historien om Madeline som inspirerar tusentals: