Servitrisen tvingas servera Trump-supporter på cafét – timmen senare ser hon lappen på bordet

Man ska aldrig döma en bok efter omslaget, brukar det heta.

För om vi skjuter våra förutfattade meningar åt sidan och behandlar varandra likadant, med lika mycket respekt och värdighet oavsett var vi kommer ifrån eller vad vi har för bakgrund, då skulle vi säkert många gånger bli förvånade.

Fråga bara servitrisen Rosalynd Harris.

Rosalynd Harris arbetar till vardags som servitris på cafét Busboys and Poets, mitt i smiten i den amerikanska huvudstaden Washington D.C.

En dag i januari 2017 kom så en man in för att äta lunch tillsammans med sina två vänner – och de tre ljushyade männen fick bord mitt i Rosalynds avdelning.

Bildkälla: Youtube

Männen var på plats i huvudstaden för att delta i installationen av USA:s nye president Donald Trump – en president som bland annat sagt att det svarta samhället i USA är ”i sitt värsta skick någonsin” och som inte direkt vunnit många afroamerikanska röster.

Iklädda kepsar med Trumps slagord ”Make America Great Again” hade de nu råkat kliva in på ett café där de minst sagt stack ut från mängden.

Bildkälla: Youtube

Ni förstår, det här var ett café där väggarna pryds av afroamerikansk konst och fotografier, skriver The Washington Post.

Det var också ett café där servitrisen, Rosalynd Harris, själv hade deltagit kvinnomarschen mot just president Trump bara några dagar tidigare.

Bildkälla: Youtube

Männen och servitrisen stod på vitt skilda sidor politiskt, de hade åsikter som gick isär så mycket som det bara gick – och det här var en vecka då ilskan och känslorna puttrade som allra mest i USA.

Men Rosalynd Harris bestämde sig ändå för att skjuta allt åt sidan – och behandla sina gäster som sina jämlikar, precis som alla andra.

Bildkälla: Youtube

Hon välkomnade dem med ett leende, småpratade och var allmänt artig – och hennes beteende chockade inte bara de manliga gästerna, det fick dem även att vilja betala tillbaka.

Så när Rosalynd senare skulle hämta notan, då fick hon syn på en gigantisk överraskning.

Bildkälla: Youtube

På notan hade en av männen, James White, lämnat ett handskrivet meddelande där det stod:

”Vi kanske kommer från olika kulturer och kanske inte är överens om vissa frågor, men om alla skulle dela leenden och vänlighet som ditt vackra leende, då skulle vårt land slutas samman som ett enda folk. Inte ras. Inte kön. Bara amerikaner. Gud välsigne dig!”

Dessutom hade James White lämnat dricks på 450 dollar – motsvarande nästan 4 000 kronor!

Bildkälla: Youtube

Missa inte det här fina klippet om händelsen:

Att behandla alla likadant lönar sig alltid i slutändan. Dela vidare den här historien om du håller med!