Singelpappans brev på Facebook till mamman som övergav deras dotter borde alla dela vidare.

I januari 2015 fick 21-årige Richard äntligen välkomna sin efterlängtade dotter Persephone till världen. Men lyckan vände snabbt för den nyblivna pappan. Efter en månad kidnappade mamman dottern och stack iväg till Kalifornien. Det tog dock inte lång tid innan hon ändrade sig, men då krävde hon att Richard skulle komma och hämta dottern, annars skulle mamman adoptera bort barnet till en okänd familj. Richard såg inget annat val än att hoppa på första bästa plan för att ta med sig sin dotter hem. Efter moderns oväntade beteende, troligen ett resultat av förlossningsdepression, fick Richard ta hand om dottern helt själv. Han insåg snabbt hur oförberedd han var på att uppfostra ett barn på egen hand. Ensam, deprimerad och livrädd snubblade Richard in på en Facebook-grupp för pappor som heter ”Life of Dad”. Det visade sig att det fanns många andra män där ute i en liknande situation som hade gått igenom samma, tuffa resa. Richard tog mod till sig och gjorde de nödvändiga förändringar i sitt liv som krävdes. Han delade nyligen sin berättelse i Facebook-gruppen för papporna och sedan dess har hans historia spridits som en löpeld på sociala medier. När jag läser hans ord kan jag inte låta bli att fälla en tår och dela detta vidare. Här är hans starka budskap till världen …  

perse

”Mitt namn är Richard Johnson och jag är en ensamstående pappa till en vacker liten flicka som heter Persephone. Hennes mamma lämnade oss ungefär en månad efter att hon föddes. Vi vet fortfarande inte exakt varför, men vi misstänker att förlossningsdepression spelat en stor roll i detta.

Under de första veckorna när jag och min dotter var tillsammans råkade jag hitta denna Facebook-sida av en slump. Jag var så nervös och rädd för att bli pappa överlag, men så blev jag ensamstående pappa och tvingades fylla två roller. Jag var inte säker på att jag skulle fixa det.

dad1

”Jag har läst varje läst varje modern förälderbok jag kunnat hitta och jag har tittat på Youtube i över 1000 timmar för att lära mig allt ifrån hur man flätar håret till att måla naglarna och hur man handskas med vanliga föräldrafrågor. Jag tittade lite närmare på eran sidan och såg att det fanns andra pappor där ute som var i liknande situationen som jag.

dad2

”Facebook-sidan gav mig en rejäl boost i självförtroendet och den har verkligen hjälpt mig igenom allt detta.

dad3

”Nu är jag och min dotter väldigt lyckliga och vi fortsätter att växa tillsammans, varje dag. Hon är nu 10 månader och nu är det jag som blir tillfrågad om råd från nyblivna föräldrar hela tiden. Vi har kommit en lång väg min dotter och jag och vi är definitivt skyldiga ett stort tack till den här sidan och alla människor som är den del av den. Så från oss båda, ett stort tack!

Med vänliga hälsningar, Persephone & Richard Johnson ”

Inte bara är Richard en fantastisk pappa, han hjälper dessutom säkert många föräldrar genom att dela med sig sin berättelse. Personligen tycker jag han förtjänar både respekt och alla hyllningar han kan få, för det är inte lätt att ta hand om ett barn som ensamtående. Dela gärna vidare hans berättelse om du tycker han är en fantastisk pappa.

Publicerad av Newsner Familj, gilla gärna