Sjuka Julia nekas stöd av kommunen – då rycker motorklubben in

Julia är 2,5 år och lider av allvarliga sjukdomar som gör att hon måste få all näring intravenöst då hennes tarmar är missbildade. En av hennes sjukdomar bryter även ner hennes vitala organ, och hennes svåra smärtor kräver stark smärtlindring. Trots det har familjen fått avslag när de sökt hjälp hos kommunen, men då ryckte motorföreningen in med oväntad stöd. 

När familjen Jansson från Smedjebacken fick sitt femte barn – dottern Julia, fick de stanna på sjukhuset i åtta månader. Detta då Julia hade två sällsynta sjukdomar som gör att hon inte kan ta upp näring som vanligt. Hennes tarmar är missbildade och hennes ämnesomsättning fungerar inte som den ska. Detta gör att Julia vridit sig av svåra smärtor, och hon får inta näring intravenöst. 

Alla timmar på dygnet utom tre är Julia kopplad till två pumpar, två påsar näringsdropp och en sex meter lång slang för att allt ska fungera. Föräldrarna måste ha ständig koll då utrustningen måste justeras cirka 15 gånger per dygn.
–  Det är mycket ångest och stress, man är ständigt på högvarv, slappnar inte av, sover inte på nätterna, säger mamma Sara Jansson till Aftonbladet

När föräldrarna fick gå ner i arbetstid ansökte de om assistans hos kommunen. 
– Vi fick avslag, för Julia passade inte in i någon personkrets. Det var ett slag i magen, säger Sara Jansson till Aftonbladet.

Familjen blev tvungna att leva på försörjningsstöd, men så fick Julias pappa syn på en Facebook-sida som drevs av DACA, Drivers Against Child Abuse, en ­ideell motorförening.

Från motorföreningen fick familjen ett enormt stöd. Förutom att de besökte Julia på sjukhuset över jul, och gav henne julklappar och pengar, så har de överlämnat kläder och hjälpt till att vara kontakt åt myndigheter. En av medlemmarna – Göran Andersson, har också blivit Julias fadder. 
– Jag är väldigt bekymrad över Julias status. Jag förstår den frustration och oro som familjen ­lever under och vi vill hjälpa dem att komma på banan igen. Det är en väldigt svår situation de har, säger Göran Andersson från DACA. 

Jag blir så varm i hjärtat av att läsa om hur människor kan engagera sig i främmande personer som har det svårt. Den här motorklubben förtjänar att hyllas, dela gärna om du håller med.