Sjukhuset sa att pojken som slog 4-åringen bara var kär. Nu sprids mammans upprörda inlägg på Facebook av tiotusentals föräldrar.

Hennes 4-åriga dotter behövde sys efter att ha blivit slagen av en jämnårig pojke på skolan. När hon kom till sjukhuset i Ohio, USA, sa personen som tog emot dem att ”jag slår vad om att han gillar dig.” Den kommentaren fick mamman Merritt Smith att gå i taket. Hon publicerade en upprörd text på Facebook om varför det absolut inte var okej – och nu sprids hennes viktiga ord över hela nätet.

Detta skrev Merritt Smith på Facebook efter incidenten på sjukhuset.

”Jag slår vad om att han gillar dig.”

Käre man som satt vid registrerings-disken på barnsjukhuset. Jag är övertygad om att du inte tänkte igenom det du sa. Så fort jag hörde det visste jag att det är där det börjar. Det uttalandet är
var hela idén om att slå är att flirta börjar sätta exempel för vad som är ett acceptabelt beteende.

Min 4-åring vet att ”Det är inte så man visar att man tycker om någon. Det var inte ett bra val.”

I det ögonblicket, skadad och på ett nytt ställe, orolig för att kanske få en spruta eller måsta sy var du en person som behövde hjälpa oss och dina tröstande ord betydde att någon som tycker om dig kanske skadar dig. Nej. Jag tillåter inte att det budskapet är okej.

Jag tillåter inte att det står över ”Det är inte så man visar att man tycker om någon.” När du sitter där så har du inflytande över människor oavsett om du gillar det eller inte. Du trodde att du gjorde det lättare. Men det är dags att ta ansvar för hur vi påverkar våra barn. Säg inte till min 4-åring som behövde sy efter att en pojke på skolan slagit henne att ”Jag slår vad om att han gillar dig.” NEJ.

Här är originalet på Facebook som just nu sprids över hela nätet.

”I bet he likes you.”
Dear man at the registration desk at Children’s hospital, l’m positive that you didn’t think that…

Posted by Merritt Smith on den 6 oktober 2015

Publicerad av Newsner, gilla gärna